maanantai 31. maaliskuuta 2014

Tilauskorun valmistamisesta ja kesän aikatauluista

Heippa! Ajattelin tälläkertaa kirjoittaa muutamia juttuja tilauskorun valmistamista koskien. Paljon on tullut kyselyitä tilauskoruista ja suurinosa sellaisen myös kyselyn jälkeen on päätynyt tilamaan. Saattaa mietityttää tietysti alkuun miten prosessi etenee ja mitä sitten jos korustaan ei pidäkään. Tässäpä hieman tarinaa tilauskoruista
Satiininauha vai kampakiinnitys? no vielä onneksi pari päivää ennen kuvauksia :)

Mikäli valmismallistostamme ei löydy Sinulle mieleistä korua voimme sopia tilauskorun valmistamisesta. Tilaus on sitova sillä usein joudun tilaamaan korua varten lisää materiaalia tai jotain erikoista jota ei varastostani suoraan löydy. Aloittaakseni tilauskorun valmistuksen tarvitsen mahdollisimman paljon tietoa puvustasi, kampauksestasi ja muista koruistasi. Tai oikeastaan kaikesta josta saattaisi suunnittelussa olla hyötyä. Voit lähettää kuvia (mielellään paljon kuvia) mieleisistä hiuskoruista ja usein auttaa kun kerrot mistä juuri siinä kuvassa pidit tai mistä et pitänyt.

Tämän jälkeen sovimme korulle raamit jotka usein ovat toivottu pituus, korkeus, leveys, väri, kiinnitysmekanismi sekä materiaalit. Sekä budjetti. On mahdollista valmistaa samantyyppinen hiuskoru muovihelmistä, lasihelmista tai aidoista helmistä. Lopputulos on kuitenkin aivan erinäköinen. Tämä koko ja materiaalivalinta on se mikä korun hinnan pääasiassa ratkaisee. Tosin en orjallisesti laske jokaista käyttämääni helmeä vaan haluan valmistaa mahdollisimman kauniin ja upean korun juuri Sinulle.

Lisäksi hintaan vaikuttaa aika. Tilauskoruun varataan aikaa suunnittelu, valmistus, kuvaus ja viimeistely. Kaikki korut valmistetaan käsityönä. 
Valmistusmenetelmiä käytän pääasiassa kolmea; hopealangalla, ompelemalla tai juottamalla. Luova työ on siitä ihanaa/hankalaa että yksi idea usein synnyttää jo toisen, eli jossain tapauksissa minulla on ollut esittää korun tilaajalle useampikin vaihtoehto valittavaksi. Joistain taas visio on niin vahva ettei muita vaihtoehtoja tule.

Kun koru on siinä vaiheessa että sitä pystyy hahmottamaan mutta siihen on vielä mahdollista tehdä muutoksia niin otan siitä kuvia ja lähetän fiilisteltäväksi. Tässä vaiheessa voidaan koruun usein vielä lisätä tai poistaa jotain. Paraskaan koru ei välttämättä hahmotu kunnolla kuin vasta sovitusvaiheessa kun näkee miten se itselle istuu ja miltä koru näyttää omaan kokonaisuuteen. Tästä syystä koruillani on 14 vrkn vaihto-oikeus mihin tahansa verkkokaupan muuhun tuotteeseen. Periaatteessa mittatilaustöillä ei vaihto-oikeutta ole mutta koska haluan että olet varmasti koruusi tyytyväinen niin sellaisen haluan myöntää. Yhtään korua ei tänä kolmen vuoden aikana ole vaihdettu vaan kaikki ovat olleet toivomusten mukaisia.


Suuntaa antavia hintoja tässä : pienet korukammat 50,-  suuret korukammat ja sulat 60-89,- ja pannat noin 100-130 samaa hinta luokkaa suuret sulkakorut joissa pitsiä yms.Toimitusajat 1-4 vkoa tilauksesta.
Jokainen tilauskoru ja asiakas on minulle rakas ja tärkeä, eli pyrin tekemään korun aina niin huolellisesti ja toiveiden mukaan kuin mahdollista. Tyytyväinen morsian tai juhlakalu on se paras kiitos mitä työstä voi saada.

Tietysti korua saa tulla suunnittelemaan ja kokeilemaan paikanpäälle nimittäin Lohjan Kalkkipetterille jossa olen tavattavissa sopimuksen mukaan. Ainakin ti, ke ja pe päivisin nyt keväämmällä aion pitää avoimet ovat jolloin on helppo tulla hakemaan myös muuta pikkutavaraa häihin tai juhliin. Meidän valikoima on nimittäin kasvamassa oikein reilusti lähiaikoina :)

Ensi kesälle ehtii vielä ottamaan tilauskoruja joten rohkeasti vain yhteyttä! Kampaus ja meikkausaikoja on vielä heinäkuulle ja syyskuulle! en täytä kalenteriani vuosiksi eteenpäin joten kesän 2015 aikoja ei vielä kannata kysellä kuin vuodenvaihteen jälkeen.

Jos tilauskorusta (tai muusta) tuli mieleen lisää kysymyksiä niin vastaan niihin mielelläni joko täällä blogissa tai spostilla juhla(at)ninka.fi

Aurinkoista päivää!

terkuin Nina


Kukkapinni



Kevät <3

Sinivuokot ja valkovuokot <3

Pitäisi suunnitella isoja kokonaisuuksia tulevia kuvauksia varten...
sen sijaan huomaan yhä enemmän näpertäväni pieniä ja yksityiskohtaisia juttuja..
no ehkä tällä viikolla tuleva projekti saa vihdoin tuulta purjeisiinsa..
pidetään peukkuja :)

ihanaa aurinkoista viikkoa

terkuin Nina

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Sulkavyö ja -rannekkeet

Jotkut projektit on vaan niin...RAKKAUTTA!

Tapasin ihanan morsiamen häämessuilla Helsingissa tammikuussa. Hän tiedusteli mahdollisuutta valmistaa kaasoilleen tilaustyönä rannekeet...Sulasta! mun lempimateriaali, tottakai onnistuu.

Inspiraation pohjaksi sain tiedon puvusta, tämän tekemäni hiuskorun sekä Marie Antoinette elokuvan josta poimin runsasta ja herkullista tyyliä. Ok, katsoin leffan varmaan pariinkin otteeseen ja lisäksi tein paljon tutkimus- ja mittaustyötä minkälainen voisi olla sulkaranneke ja -vyö jotta mitoiltaan olisi toimiva ja käytännöllinen. 

Morsian toivoi että koruissa olisi väriä mutta ne olisivat silti yleisilmeeltään vaaleat. Lisäksi shampanjanväri ja pitsi olivat toivomuslistalla. Tällaiset niistä sitten tuli :)

Ps. korut on pakattu Ninkan uusiin korurasioihin joita silloin viime postauksen aikaan roudasin matkahuollosta. Aika kivat vai mitä? Ainakin paljon vahvempaa materiaalia kuin vanhat. Näihin on tarkoitus teettää vielä tarrat tai nauhat tekstillä mutta en vielä ole keksinyt minkälaiset..


Tälläviikolla on tilattu myös Hiuskorukilpailun voittajan Nadian korun materiaalit, sen työstäminen alkaa kesämmällä (mahtavaa kun voi sanoa jo noin, eikä siihen todellakaan ole kovin pitkäaika enää!)


ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

terkuin Nina

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Pukukoodi Turku + mustahopea hääpuku

Ninkassa on ollut myynnissä tätä samantyylistä pukua aiemmin. Siitä
 kahta eri kokoista mallipukua (molemmat jo löytäneet uuden kodin)on  käytetty meidän kuvauksissa, joten saan edelleen jatkuvasti uusia kyselyjä puvusta onko sitä vielä saatavana. Meillä ei valitettavasti enää ole, mutta:

Nyt bongasin saman tyylisen puvun Pukukoodin fb sivuilta!
Sinne siis sovittamaan tätä ihanaa pukua! Samalla voi tutustua Ninkan koruihin sillä Pukukoodi on meidän jälleenmyyjä.

Ei mulla nyt muuta :)

terkuin Nina

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Pieniä korupinnejä


Jos aikaa on vain yhteen niin pitää tehdä vaan pieniä hiuskoruja ;)
Tässäpä siis viime viikon ja viikonlopun valmistuneet. 








Tänään pyyhälsin matkahuoltoon tarkoituksena hakea ihan pieni paketti vain. Paljastuikin että pieni paketti oli 4 isoa laatikkoa tiararasioita! Pakettisavottaa on ollut tänään aika runsaasti sillä kevään kuorma saapui myös tänään..

Oi oi mitä ihania uutuuksia on verkkokauppaan tulossa. Olen purkanut kokopäivä somistelaatikoita ja just ja just malttanut mieleni etten ole alkanut sisustaa koko kämppää uusiks. Aivan hurmaavia juttuja. Osa on jo päivitetty kauppaan, osa tulossa myöhemmin ja mikä parasta näistä ollaan tekemässä myös vuokrauspaketteja!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

terkuin Nina

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kampauksia viime viikonlopulta

Hääkampaus ihanalle morsiamelle viime viikonlopulta <3




mun rakkaat työvälineet. Osa siveltimistä on yli kymmenen vuotta vanhoja mutta oikein hoidettuna laatusivellin kestää aikaa ja käyttöä. Ihan kauhea ajatuskin että lempisivellintäni ei enää olisi, mitä sitten tekisin. Uusi ei ole sama. No onneksi vielä superhyvässä kunnossa kaikki :)


 Juhlakampaus viime viikon perjantailta <3








Terkuin Nina

Sulkakoru kammalla & vanhojen kampaus


Kuvissa kaksi erilaista sulkakorua kammalla. Nämä ovat saaneet inspiraationsa aiemmin tilaustyönä tekemästäni hiuskorusta joka löytyy täältä blogista. Ihana tulevan kesän morsian otti minuun yhteyttä ja tiedusteli mahdollisuutta samantyylisen hiuskorun valmistamiseksi. Koru tulee rennon nutturakampauksen taakse toiselle sivulle ja sain kampaus -ja pukukuvia suunnittelun pohjaksi. Tässäpä kaksi vaihtoehtoa jotka morsiamelle tein. Toinen menee kampauksen myötäisesti ja toinen on reippaasti enemmän sulkamainen sekä enemmän kimallusta ja helmiä koristeena.

Tämä jossa on enemmän kimallusta ja helmiä valikoitui The hiuskoruksi ja tämä toinen löytyy myynnissä täältä  (Siinä on käytetty todella laadukkaita aitoja helmiä sekä swarovski kristalleja. jos haluaa että sulkakoru menee ns. nutturan myötäisesti voi tätä korua käyttää kampa ylö/eteenpäin.)

Ihanan viestin sain morsiamelta tällä viikolla 
" Hiuskoru on saapunut ja olen sitä jo muutamaan otteeseen sovitellutkin,olen enemmän kuin tyytyväinen!<3 Kiitos,koru on aivan ihana ja juuri sellainen kuin halusinkin!!<3"

Ihan parasta että koruistani on iloa, ne vastaavat toiveita ja saavat olla pieni mutta tärkeä yksityiskohta upeana päivänä, kiitos <3 


Kaivelinpas vihdoin myös kuva-arkistoani ja tälläiset kuvat löytyivät vanhojen tanssikampauksesta :)
Kampaus on toispuoleinen nutturakampaus nyörityksellä.
Koska kampauksen oli tarkoistus kestää (vähintään) kaksi päivää, pakkasin juhlijalle hiusverkon mukaan jota oli tarkoitus käyttää yönajan jotta kampaus ei pääse sotkeentumaan.



Aurinkoisin kevätterveisin 

Nina

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kullanvärinen korukampa

Joku päivä ryhdistäydyn ja päivitän tänne välillä kampaus ja meikkikuviakin.. nyt on koruinnostus 
vaan niin tätä hetkeä itselle että näitä korupäivityksiä pukkaa nyt enemmän. Sanokaa toki jos ootte jo ihan kyllästynyt!! toivottavasti ette  :)

Tässäpä yksi tekemäni kullanvärinen hiuskoriste.
Niitä meidän valikoimissa on vähemmän, koska materiaalia on hankala löytää. Kaikki on aina niin keltaista.  Tässä nyt vihdoin ei ole, mutta kuvatessa näyttää kyllä keltaisemmalta mitä koru on oikeasti. No ei voi mitään, hyvä muoto korussa on ainakin :) Kullanväriset korut tulevat muuten olemaan yksi ensi vuoden trendeistä...



Ihan hassua että huomenna on vasta keskiviikko, itsestä on tuntunut perjantailta jo pidemmän aikaa. Kamalan pitkä viikko siis edessä vielä :)

Terkuin Nina

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Boheemi hiuskoru nauhapannalla




 Tällähetkella on menossa muutama todella mielenkiintoinen ja inspiroiva tilaustyöprojekti. Olen todella innoissani ja kiitollinen kaikesta inspiraatiosta ja luottamuksesta joita näiden tilaustyöprojektien kautta saan osakseni <3 Lisäksi suunnittelen asusteita yhteen ihan huikeaan juttuun josta piakkoin pääsen kertomaan myös teille. Jännittää aika paljon ja samaan aikaan olen innostuksesta täpinöissäni, mutta ei mennä vielä siihen...

Tämä kuvissa näkyvä hiuskoriste on syntynyt osana isompaa projektia jossa mietin asusteiden tekstuureja eli mahdollisimman paljon eleetöntä liikettä pienellä kimalluksella. No tuliko siitä sitten sellainen, mitäs mieltä?

 Voisin kuvitella tämän hiuskoristeen osana boheemia tyyliä, vaikka aukiolevaan huolettomaan kampaukseen. Hiuskoristeen väri on pehmeä hieman lämmin ivory, helmet ovat puolimattaiset ja kimaltavat ketjut kristallia.




Ihanaa alkavaa viikkoa!
Ei anneta takatalven haitata kevätfiilistä, kohta se kesä tulee!

terkuin Nina









lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kierrätyskukkia



Ihanaa lumista viikonloppua!


Arvaatko mistä alla olevan hiuskorun kukat on tehty?
Mitäs tuumaisit tällaisestä hiuskorusta?





terkuin Nina

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pieniä hiuskorukampoja


 Heippa pitkästä aikaa! Viikko on vierähtynyt ilman postauksia. Jotenkin on ollut vaan ihan mahdottoman vaikea saada mitään ajatuksia sanoiksi viime aikoina. Koruja sen sijaan on syntynyt sitäkin enemmän. Tässäpä näitä uusimpia








Minulla on koko viikonloppu kampauksia ja meikkejä joten hilppasen tästä Espooseen tuota pikaa :) Kiva lähteä!

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

terv. Nina

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kampaus -ja kevyt meikki ristiäisjuhliin

Oops, kampaus ja meikki postaukseni ovat olleet aika vähäisiä viimeaikoina. Myönnetään, koruilu on vienyt minut täysin mukanaan. Ihan hiljaista ei kampauspuolellakaan ole suinkaan ollut. Osasta kampauksia olen muistanut jopa ottaa muutaman kuvan. Minulla on paha vika näiden päivitysten kanssa, nimittäin sama homma verkkokaupan kanssa, teen paljon mutta en ehdi/muista päivittää niitä kauppaan. Tästäpä syystä usein kun saan tiedusteluja jostain korumallista minulla on heti laittaa useampi vaihtoehto näytiksi. Mutta siihen kampaukseen...

Kampauksena ponnaripohjainen nuttura jossa on kiva painopiste. Se on rento mutta juhlava, tyylin viimeistelee tekemäni hiuskorukampa. Nuttura on niskanuttura mutta se on sen verran ylhäällä ettei takinkaulukset tai halaukset sitä pääse sotkemaan. Kampaus oli yhden nukutun yön jälkeen jopa vielä parempi!

Meikiksi valittiin kevyt juhlameikki tummanharmaan sävyisellä luomivärillä ja hieman pinkkiin vivahtavalla huulipunalla. Poskille pääsin käyttämään poskipunana uutta ihanaa New Cid Glow poskipunaa.
Olen ottanut tämän korvaamaan aurinkopuuteria sillä suurin osa Suomessa myytävistä aurinkopuutereista on omituisen keltasävyisiä ja oikeasti sopii kovin harvalle. Tämä glow samalla muotoilee kasvoja, antaa valoa ja hehkua, toimii! Ps. New Cidilla on myös aivan mahtava geelirajaus jossa yhdessä pakkauksessa on kolme todella toimivaa sävyä jolla saa kapeakärkisellä siveltimellä ripsien tyveen painamalla todella upean intensiivisen katseen. Hankin omani karkkikaupastani täältä

terkuin Nina

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Sulka - lempimateriaali

 Sulka on materiaalina lähes yhtä kiehtova kuin hius. Se on tavallaan täysin hallittavissa ja toisaalta aivan hallitsematon. Sitä voi taivuttaa, kiertää ja asetella mielensä mukaan mutta sen luonteesta on kuitenkin kiinni miten se asettuu ja miltä lopputulos näyttää. Rakastan sitä ja kaikkea mitä siitä saa aikaan.

Nämä korut tein verkkokauppaan jonne päivitän ne pian.
Alempaa beigeä sulkaa suosittelen vain jos hiuksesi ovat vivahteeltaan kylmät! kuten tuhkan vaalea, kylmä beige tai kylmä ruskea.

Ihana vaaleanpunainen sopii mihin vain <3












Ihanaa alkavaa viikkoa!

terkuin Nina

Hiuskoriste kilpailun voittaja on....



Nro 1 The Great Gatsby inspiroima hiuskoru

NADIA ASUNMAA

ONNEA!

Kilpailu oli todella jännittävä ja äärettömän tasaväkinen nro1 ja nro 3 välillä. 1 hurmasi näyttävyydellään ja 3 romanttisuudellaan. Innostuinpa 3:sen myötä silkkikukista minäkin ja eilen harjoittelin niiden painamista. Kolmanneksi tuli työ numero 2 joka hurmasi erilaisuudellaan ja rohkeudellaan (ps meillä on pieni pääskynen jota on käytetty aiemmin tässä korussa, leopardin väristä birdgace en sen sijaan onnistunut löytämään mistään)
Minulta kysyttiin usein mikä töistä oli oma suosikkini, mutta sitä oli täysin mahdoton nimetä sillä kaikki oli niin hienoja. Tällähetkellä voittajatyön toteutuksen lisäksi myös työ nro 4 on tilattu, joten ehkäpä pääsemme näkemään myös sen valmiina :)
Alemme näiden hiuskoristeiden tarkemman suunnittelun heti lähiaikoina.


50,- lahjakortin voittaja www.ninka.fi verkkokauppaan on

ZELINDA

HUIMASTI ONNEA MYÖS SINNE :)


Askartelin kaikki äänestyslipukkeet (niitä oli yli 200 kpl!) omin pikkukätösin ja mieheni toimi onnettarena.

Voittajiin otetaan spostilla yhteyttä viimeistään huomenna.
Kiitos vielä kaikille osallistuneille ja äänestäjille <3


Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille! Minä lähden nyt kirpputorille etsimään aarteita :)


terkuin Nina