keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kullanvärinen hiuskorukampa helmistä





Tämä uniikkikoru tulossa pian :)

Ps. Minkälaisia koruja ja hiuskoristeita haluaisit valikoimaamme vuodelle 2015? 

terv. Nina

maanantai 15. syyskuuta 2014

Hiuskorukampa strassikoruista

Tänään on ollut ihania yllätyksiä muiden blogeissa :) 
Käykää kurkkaamassa Best Day Ever sivustolta Johanna Hietanen photographyn syksyisiä kuvia joita tehtiin yhdessä <3

Pukunin blogista löysin tänään aivan ihania hääkuvia jossa tämä tekemäni hiuskoru on kampauksessa. Se suunniteltiin morsiamen toiveesta kampaukseen samanlaisista elementeista kuin korvakorut. Lämpimät onnittelut upealle hääparille minunkin puolestani <3

Ihanaa syksyistä viikkoa!

terkuin Nina

torstai 11. syyskuuta 2014

Ensimmäiset studiokuvani

Viime kesänä innostuin kovasti myös valokuvaamisesta ja innostuinkin vielä vähän lisää päästessäni tekemään Lauri Laukkasen workshopin kampaukset, meikit ja stailaukset. Toisena mallina oli häikäisevän upea Jen Brook Englannista ja hänestä ehdin napata elämäni ensimmäiset studiokuvat kurssin päätteeksi. Photoshopia en ole aiemmin koskaan käyttänyt, mutta kokeillakseni muutamia kurssin vinkkejä pakkohan se kuukauden kokeiluversio oli koneelle ladattava. No photoshop ei ollut ehkä kuitenkaan se minun juttu (ehkä joskus kun kärsivällisyys antaa myöden opiskella lisää), mutta tässä muutama valmiiksi käsittelemäni kuva. Koska itselläni ei ole mitään kokemuspohjaa tästä aiheesta niin en sitten osaa arvioida mikä niissä on hyvää tai huonoa.  Toisesta tein kovemman ja tarkemman, toisesta blurrimman ja pehmeämmän.

Aiemmin olen postannut kurssista täällä ja täällä 





Terkuin Nina

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Pieni kullanvärinen koru hiuksiin, pukuun tai vieheeksi



Tämä suloinen pieni korukampa on myös TriLogian uutuuksia ja löytyy täältä.
Samaan tyyliin voidaan valmistaa pukukorut kaasoille ja sulhasen viehe! Miltäs kuulostaa? Voisko tää olla just sun juttu?

Ps. muistathan että verkkokaupassa www.ninka.fi varastotuotteet vielä -30% 15.9 saakka!

terkuin Nina

tiistai 9. syyskuuta 2014

Sukkanauha Daisy -uniikkisukkanauha Trilogiasta

Kuten jo aiemmin lupailtu Trilogia sarja laajenee ja nyt sarjasta saa myös uniikkeja sukkanauhoja. Myös omilla mitoilla tilattuna!

Sukkanauha Daisy löytyy täältä





Terkuin Nina

maanantai 8. syyskuuta 2014

Rapujuhlat


Viime viikonloppuna meillä oli ihanan tunnelmalliset rapujuhlat, joten ajattelinpa kirjoittaa muutaman sanan aiheesta.  Rapukausi alkaa heinäkuun 21. päivänä kello 12.00 ja jatkuu aina lokakuun loppuun saakka joten vielä ehtii hyvin rapujuhlia järjestämään. Juhlahetki on parhaimmillaan kun elo/syyskuun kuutamot lupaavat erityistä lumoa rapukestien lisämausteeksi.

Punainen väri kuuluu rapujuhliin ja somisteita ja rekvisiittaa voidaan käyttää runsaasti juhlatunnelmaa luomaan. Pom pomit ja viirit sopivat täydellisesti myös rapujuhlaan. Koristaminen on vähintään yhtä tärkeää kuin itse rapujen syöminen, sillä rapujen arvokkaasta hinnasta johtuen niitä ei välttämättä tarjoilla kovin runsaasti, vaan idea on juhla itsessään ja yhdessä oleminen. Kotimaisten ja parhaimmillaan itse ravustettujen punaniekkojen tilalla voi myös käyttää helppoa vaihtoehtoa: ravut kaupan pakastealtaasta, jolloin niiden alkuperämaa on useimmiten Espanja, Turkki tai Kiina. 







Juomat ja juomalaulut kuuluvat myös perinteikkäisiin rapujuhliin.  

Rapujuhlien perinne ja kuuluisimmat snapsilaulut ovat alkujaan Ruotsista mutta alla olevia, ja monia muita, suomenkielisiä juomalauluja löytyy helposti netistä( lähdettä ei mainittu tekstissä jonka löysin). Tuttuihin säveliin sepitetyt laulut onnistuvat kaikilta. Eikä laulaakaan tarvitse osata, sen verran kekseliäitä ovat olleet snapsilaulujen sepittäjät. Kaikilta sujuva snapsilaulu on tämä: koputetaan pöytään kolme kertaa, lausutaan "sisään" ja juodaan snapsi pois.


Pohjaan siis
tää ensi malja juodahan. 
Pohjaan siis, kyll' lisää tuodahan.
Ensimmäist' ei purra saa, 
koskaan tääl' ei surra saa. 
Pohjaan siis tää malja juodahan.



Kaukana hän viipyy (säv. Tuol' on mun kultani)

Kaukana hän viipyy, ei kuulu tulevaksi, 
kurkussamme vasta on ryyppyjä kaksi, 
kolmas olis' vuorossa, 
huokaisemme kuorossa
tule, tule jo! 
Tulenhan mä jo!



Näkäräinen (säv. Hämä-hämähäkki) 

Näkä näkäräinen pöytään kiipes' hei
jano oli rankka, näkäräisen vei
Kurkkuun kuivaan kaikki lasin kaas'. 
Näkä näkäräinen pöytää kiipes taas.


 Lapsille tehtiin oma rapupöytä juhlaa varten. Makaronisalaatti ja katkaravut olivat maittavaa juhlaruokaa ja ilta kului nopeasti rapuja ihmetellessä. 


 Lapsiperheen osalta juhla loppui hyvin aikaisin mutta muu juhlaväki jatkoi vielä upeiden tunnelmavalojen loisteessa!



Värikkäin alkusyksyn tunnelmin

terv. Nina