torstai 12. maaliskuuta 2015

Avaruusseikkailu - 2 v. juhlat




Syksyn alussa vietettiin myös nuoremman poikani synttäreitä. Teemaksi valikoitui hurmaava avaruusseikkailu ja tietysti kakku vaati kaverikseen jotain avaruuteen paremmin sopivaa. Mikseipä siis Rocky Road suklaapaloja. Niistä tulikin tosi herkullisia, nam!

RockyRoad  suklaapalat avaruusteemaisiin juhliin

150g tummaa suklaata
150g margariinia
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
noin 30 kpl vaahtokarkkeja
1dl suolapähkinöitä
pinnalle tummaa suklaata
kinuskikastiketta

Paloittele suklaa ja sulata margariini. Lisää suklaa ja sekoita kunnes sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, munat ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan tai pellille. Paista keskitasossa n. 25 min. Pilko vaahtokarkit pienemmäksi saksilla ja sekoita pähkinöiden kanssa.  Ripottele paistuneen suklaapellin pinnalle ja laita takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi jotta vaahtokarkit hieman kovettuvat. Sulata loput suklaat ja valuta raidoiksi kakkulevyn pinnalle, lisäksi voi käyttää myös kinuskikastiketta. Anna jäähtyä ennenkuin leikkaat paloiksi.

Koristele Rocky Road suklaapalat avaruusaiheisilla kakkukoristeilla




Pieni päivänsankari on innostunut lentokoneista :)






Nuo koristeet, erityisesti lippuviirit ovat niin hauskoja että ne koristavat toisen pojan huonetta edelleen. Kaikki muukin käyttökelpoinen juhlakoriste säästettiin odottamaan seuraavia kemuja. Paperinen ei välttämättä tarkoita kertakäyttöistä. Tuskin kuitenkaan synttäreillä enää näitä käytämme mutta miksei vaikkapa Vappuna tai Uuden Vuoden juhlissa.


Ihania juhlia!


tiistai 10. maaliskuuta 2015

Häiden ja juhlien alkoholittomaan tarjoiluun - Raikastamo

Häissä ja juhlissa tarjoilu on yksi vieraille parhaiten mieleenpainuva asia. Sopiva tarjoilu muodostuu hääparin toiveista ja juhlien teemasta ja sesongista. Tarjoilun onnistuminen ei välttämättä tarkoita montaa eri laatua ja isoa määrää, vaan tärkeintä on hemmotella kaikkia aisteja; tuoksu, väri, maku...yhdistelmä joka hurmaa!

Yksi tarjoiluun liittyvä tarkeä seikka ovat juomat! Tarjoillaanko alkoholia ja miten paljon? entäpä alkoholittomat vaihtoehdot! Niitä ei sovi unohtaa vaikka suunnitelmissa olisikin kunnon bileet kaveriporukan kesken.

Raikastamon juomat ovat kiva vaihtoehto alkoholitonta vaihtoehtoa mietittäessä. Törmäsin muutama vuosi sitten näihin juomiin eräässä pienessä kahvilassa. Kyseessä on upea ja innovatiivinen kotimainen virvoitusjuoma valmistaja nimeltään Raikastamo. Juomapullo oli niin kivannäköinen että sitä oli miltein sääli juoda. Sisältö oli ihanan makoisaa ja vieläpä luomua, eli tosi hyvä paketti kokonaisuudessaan. Sopisi mainiosti häiden ja juhlien juomatarjoiluun. 

Pidimme perheen poikien kesken vohvelibileet eräänä vapaapäivänä ja tilaisuuden kruunasi nämä Raikastamon juomat.
Isompiin kesäisiin juhliin haluaisin tällaisen pöytäsomistuksen kuten kuvassa. Sitruuna, verigreippi tai appelsiini olisivat somistuksen pääosassa. Ihanan raikas ja kesäinen!



https://www.facebook.com/Raikastamo

Haastattelin Raikastamon Antti-Jussia tuotteen synnystä ja tarinasta:


Raikastamo on nuori ja pirteä juomatuottaja, jonka luomumehut sekä -limut ovat vakiinnuttaneet paikkansa mukavimpien kahviloiden ja ravintoloiden sekä parhaiden vähittäiskauppojen hyllyissä ja Raikastamosta on samalla kasvanut yksi Suomen tunnistettavimmista luomubrändeistä.

Raikastamon alussa oli kuusi ystävää, joita yhdisti haave omenatarhasta.

Koska kellään ei kuitenkaan ollut maata, he ostivat vanhan mehuaseman puristuslaitteiston, rekallisen pulloja ja paljon parhaita luomuomenia. He alkoivat puristaa mehua syksyllä 2008 karjalohjalaisen omenatarhan yhteydessä. Paikka nimettiin Raikastamoksi.

Ystävät valitsivat reseptiinsä kaikkein happamimmat ja kaikkein makeimmat omenalajikkeet. Niiden yhdistelmällä pulloon saatiin täyteläisin maku.

Raikastamon Omena voittikin heti seuraavana vuonna Vuoden luomutuote 2009 -palkinnon. Sana erinomaisesta tuotteesta levisi nopeasti ja asiakaskunta alkoi laajeta kovalla vauhdilla.

"Tuotevalikoimaamme kuuluu tällä hetkellä kolme tuoteperhettä. Premium-mehut, limonadit ja pillimehut, kaikki luomua, luonnollisesti. Premium-mehuvalikoimaamme olemme koonneet klassikkomakuja parhailla mahdollisilla raaka-aineilla toteutettuna ja mahdollisimman luonnollisessa muodossa. Limonadimme erottuvat aidoilla raaka-aineilla keinotekoisten aromien täyttämästä massasta. Aitoa sokeria, aitoja makuja, ei mitään keinotekoista! Tuoteperheemme uusin ryhmä luomupillimehut saapuvat ilahduttamaan perheen pienimpiä keväällä 2015." -Raikastamon tuotantopäällikkö Antti-Jussi Rantala kertoo.

"Mielestämme parhaimman makuiset juomat syntyvät puhtaista luomuraaka-aineista ilman turhia lisä-aineita ja muita kummallisuuksia. Kun laadukas mehu pakataan vielä tyylikkääseen pulloon on kokonaisvaltainen nautinto valmis.

Pullomme erottuvat edukseen kahvilan tiskistä ja kaupan hyllystä ja sopivat juhlavampaankin pöytään. Ilmeemme on saanut paljon kiitosta kaiken ikäisten kuluttajien parissa."

Raikastamon matka jatkuu – ystävät haaveilevat edelleen omenatarhastaan ja uusien lisäaineettomien, herkullisten luomutuotteiden tuomisesta yhä useamman saataville.



Aika mahtavaa, vai mitä?! Kiva että on hyviä vaihtoehtoja saatavissa jo monissa eri kahviloissa ja kaupoissa. Lisäksi tuotteita voi tilata myös suoraan valmistajalta. 

Raikkaita juhlia <3












maanantai 2. maaliskuuta 2015

Valkoinen Kreivitär - täyden palvelun juhlapukuliike



Saan usein kysymyksiä missä Ninkan koruihin voi tutustua, onko meillä jälleenmyyjiä nettikaupan lisäksi ? Kyllä ! Ninkan korujen jälleenmyyjinä toimivat alan parhaimmat ammattilaiset! 

Valkoinen Kreivitär on Porvoon keskustassa sijaitseva täyden palvelun juhlapukuliike, joka jatkaa edellisen yrittäjän jalanjäljissä ihanassa morsiuspukujen, pitsin ja glamourin maailmassa. Valkoisesta Kreivittärestä löytyy myös pieni ja vaihtuva valikoima Ninkan koruja.

Liikkeen takana on kaksi Johannaa, jotka molemmat ovat pitkän linjan ompelijoita ja vaatesuunnittelijoita. Ensimmäiset vuodet ovat menneet lähinnä uuden alan omaksumiseen ja juhlapukutrendien seuraamiseen, mutta nyt on tullut aika näyttää kyntensä myös omien mallistojen suunnittelussa ja liikkeen viemisessä omaan suuntaan unohtamatta perusajatusta, joka oli tarjota kaikki mahdollinen juhlapukeutumiseen Porvoosta kerralla.

Liikkeessä on kaiken aikaa sovitettavana kymmeniä morsiuspukuja, juhlamekkoja kesäjuhliin, sekä upeita tanssiaispukuja suurempiin tilaisuuksiin. Lisäksi tarjottavana on tyylikkäät miesten vuokrapuvut sekä tilausmallisto niiden täydentäjänä. Eikä asusteita ja kenkiä ole unohdettu.

Helpoksi puvun oston tekee se, että korjaussovitus voidaan tehdä samalla kertaa, sillä kaikki henkilökunnastamme ovat taitavia ompelijoita ja tekevät työt itse paikan päällä. Erillisiä ajanvarauksia ompelijalle ei siis tarvita ja työn hinta kerrotaan valmiiksi. Ateljeemme myös valmistaa tilaustyöt, joita olemme tehneet maskottipuvuista Linnan juhliin asti, kertoo toinen liikkeen omistajista Johanna Pohjanmies joka myös suunnittelee omaa upeaa Helmiä design mallistoa.


Helmiä - on Johanna Pohjanmiehen oma design pukumallisto joka suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa

Pukukuvat Oscar Lindell
Helmiä - on Johanna Pohjanmiehen oma design pukumallisto joka suunnitellaan ja valmistetaan  Suomessa


Vitriinissä kimaltavat upeasti myös Ninkan korut



Tuttavani hankki viime kesänä pukunsa Valkoisesta Kreivittärestä eikä olisi voinut olla tyytyväisempi- kysyessäni Jennan mielipidettä palvelusta sain vastaukseksi seuraavaa - 

Kyllä, mun puku oli Porvoon Valkoisesta kreivittärestä ja pakko sanoa että palvelu oli ensiluokkaista. Hyvin asiantunteva henkilökunta ja kaikki järjestyi hyvin joustavasti. Sovitukset ja korjaukset toimi sovitusti ja he olivat aidosti kiinnostuneita asiakkaistaan. Voin ehdottomasti lämpimästi suositella Valkoista kreivitärtä jos tarvetta puvun muokkaukseen tai muun juhlapuvun hankintaan.

Ja se puku - näin kuvia - se oli todella upea <3



Mannerheiminkatu 1,
06100 Porvoo
puh 020 759 7760