tiistai 29. maaliskuuta 2011

Menneen ajan inspiraatioita

Vintage tyyliset häät ja hääpuvut ovat nousseet suureen suosioon. 1920-1940 luvun silmää hivelevää hillittyä glamouria ja eleganssia voi tavoitella puvussa, kampauksessa tai molemmissa. Tämä eleganssi on peräisin ajan jaksolta, jolloin sota-ajan pula antoivat luovuudelle siivet ja naisellisuus oli kerrassaan upeaa, poikamainenkin kampaus oli naisellisempi kuin koskaan! Syntyi käsite Bob-tukka joka on säilynyt vielä tähänkin päivään eikä suosion loppua näy. 30-luvulla hiusmuotiin vaikuttivat voimakkaasti filmitähdet ja hiusten pituus kasvoi ja pehmeät laineet ja korkkiruuvikiharat tulivat muotiin. 40- luvun naisen hiukset olivat jo huomattavasti pidemmät ja laskeutuivat pehmeinä laineina alas hartioille. Lämpörullien keksiminen helpotti kiharakampauksen tekemistä ja naiset vaalensivat ja värjäsivät hiuksiaan. Tämä oli alku kaikille hienoille tuleville keksinnöille kampaamisen saralla :)

Hollywood Glamour joko menneen ajan tai nykyinen hieman "kovempi, pröystäilevämpi" glamour teemana tai tyylin inspiraationa sekä näyttävät hiuskoristeet ovat entistä suositumpia, eikä ihme. Ohessa kuvia miten esimerkiksi sulkia tai "birdcage"verkkoa voi hyödyntää hääkampauksessa. Jos vielä saisin valita, valitsisin birdcagen, se vaan on salaperäisyydessään niin puhutteleva..tykkään!


Hiuskorut sopivat mainiosti myös perinteisen hunnun kanssa.




birdcage hatulla antaa todella elegantin vaikutelman. Hatun voi myös asetella hienommin kuin kuvassa


Tässä birdcage -huntu ilman "hattua"



Rohkealle morsiammelle joka kaipaa jotain extremea verkkohuntu antaa paljon mahdollisuuksia.

Ihana parjattu silikoni - hius aamuni pelastus

" aqua,cyclomethicone,phenyltrimethicone,dimethicone,parfum" ovat ensimmäiset viisi ainesosaa hiustenhoitoaineessa jota hiuksiini aamuisin suihkutan. Hmm. pitäisikö olla huolestunut. Kuulee jatkuvasti parjattavan kaupan huonoja tuotteita joissa on silikonia ja jotka kerrostuvat hiuksiin. Nopea vilkaisu pulloon kertoo ettei kyseessä suinkaan ole kaupan tuote. Siltikin viisi ensimmäistä ainesosaa ovat silikonia. Tosin joissain tuotteissa cyclomethicone tai dimethicone tulee jopa ennen vettä. Viimeistään siinä vaiheessa voidaan todeta, että silikonia todella on tuotteessa paljon eikä se yleensä silloin ole myöskään vesiliukoista(esim hiusvahoissa jos vaha-aineet tulee kaikki ennen vettä on turha yrittää poistaa sitä pelkällä vedellä)!

Ja paljon sitä on nytkin, sillä parfumin käyttömäärä kosmeettisissa tuotteissa, kuten ihovoide, on 0,5% ja saippuoissa 1-2%. Koska tämä tuote on hiuksiin jätettävä tuo parfumin raja on varmaankin jotain näiden väliltä. Yleensäkin saippuihin ja shamppoihin saa ärsyttäviäkin raaka-aineita käyttää hieman enemmän koska poishuuhdeltavana tuotteena, nämä raaka-aineet ovat ihon kanssa tekemisissä vähemmän aikaa. Parfumia edeltävät kolme ainesosaa ovat silikonia. Eikä mitä tahansa silikonia vain paksuinta ja vedenkestävintä laatua. Silikonit tunnistaa inci-listasta yleensä -cone, tai -coni päätteistä. Uudet silikoninimet puolestaan ovat inci-nimikkeillä siloxane yms. Silikaatti (silicate) ei kuitenkaan ole silikoni vaan esim. lasin pohja-aine.

Mitä se siliconi tässä tuotteessa tekee, niin se tekee juuri sen kaiken ihanan miltä haluan hiukseni välittömästi tuntuvan! Nimittäin sileiltä, kiiltäviltä, helposti kammattavilta ja "kaksihaarattomilta". Se toimii kalvonmuodostajana, joka tekee hiukseni pinnalle seitinohuen kalvon joka myöskin suojaa hiuksia päivittäiseltä mekaaniselta rasitukselta kuten kampaus ja tupeeraus. Silikoni kestää hyvin kuumuutta, vaikkapa föönaamista. Se tekee vettähylkivän kalvon hiuksen pinnalle jolloin kosteus pysyy paremmin hiuksen sisällä. Silikoni on ihana ainesosa myös siitä, että sille harvoin jos koskaan allergisoi, se on inertti yhdiste joka ei reagoi muiden raaka-aineiden kanssa ei-toivotusti (haju, väri, emulsio). Miksi se sitten on saanut niin huonon maineen?

Olipa kyseessä kyseessä kaupan tuote tai kampaamotuote, niin silikonit näissä on loppujen lopuksi kuitenkin samaa raaka-ainetta. Se miten tuotetta käyttää ja minkälaisessa hiuslaadussa ratkaisee. Erittäin huokoiseen ja käsiteltyy hiukseen silikoni kerrostuu helpommin. Toisaalta jos hiuksen pinta on hyvin "läpäisemätön" ja lasimainen myös silloin tuote saattaa tehdä kalvokerrostumaa hiuksen pinnalle ja lopputuloksena on tahmean tuntuiset hiukset. Silikonit saattavat myös reagoida toisten silikonien kanssa ja lähteä kerrostumaan. Näin yleensä varsinkin muotoilutuotteissa joissa vähintään toinen sisältää alkoholia liuottimena. Hiukseen ei voi jatkuvasti lisätä jotain pesemättä sitä välissä kunnolla pois. Suurinosa kerrostumista johtuu juuri tästä. Kerrostuman välttämiseksi pese siis hiukset syväpuhdistavalla shampoolla vähintään kerran viikossa. Jos käytät paljon hiukseen jätettäviä hoitotuotteita ja muotoilutuotteita voit pidentää shampoon vaikutusaikaa hiuksessa tai jopa levittää shampoon kuiviin hiuksiin ja sitten lisätä pikkuhiljaa vettä. Kuivassa hiuksessa shampoon sähkövarauksella toimivat tensidit toimivat tehokkaammin. Puhdistuteho paranee.

"lactic acid, polyquaternium-16, panthenol, PEG/PPG-18/18 dimethicone, laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, sodium benzoate,cetrimonium chloride, benzyl salicylate, hydrolyzed keratin, linalool, coumarin, benzyl alcohol, alpha-isomethyl ionone, geraniol, dimethylsilanol hyaluronate".

Tässä loput tuotteen ainesosista. Lisää silikoneja ja säilöntäaineita ja vielä muutama hajusteeksi luettava ainesosa. Mutta tästä lopusta selviää ehkäpä että kyseessä on kampaamotuote. Ne ainesosat jotka me käsitämme hoitaviksi ainesosiksi kuten pathenoli, maitohappo,vehnäproteiini ja keratiini, löytyvätkin täältä listan loppupuolelta vasta silikonien jälkeen. Prosentuaallisesti niiden osuus tuotteessa lienee kuitenkin aika pieni.

Itse käytän mieluummin (jo ammattinikin puolesta) kampaamotuotteita, mutta en kiellä etteikö olisi olemassa todella hyviä ja korkealaatuisa kaupan tuotteitakin jo tänä päivänä. Tämä usein ehkäpä siitä syystä, että yhä useammalla kosmetiikkatalolla on sekä "kaupan puoli" että "kampaamo puoli". Tuoteinnovaatiot tulevat entistä nopeammin kaikkien kuluttajien ulottuville maitokaupan kosmetiikkahyllylle. Eli käytitpä sitten kaupan tuotetta tai arvokkaampaa huippuunsa kehiteltyä kampaamotuotetta, kannattaa noudattaa käyttöohjeita ja pestä tuote huolellisesti välillä pois. Välttyy monilta turhilta hius murheilta.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Rentoja kampauksia häihin ja juhliin

Se minkä olen saanut oppia jo varhain, että ihmiset yleensä inhoavat ylitärkättyjä kampauksia. Voisinpa mennä vielä astetta pidemmälle ja väittää että kaikenlainen tärkkääminen tekee kampauksesta luonnottoman, liikkumattoman ja vanhentavan.

Toki kampauksen tulee olla viimeistelty vaikka se olisi täysin viimeistelemättömän ja huolittelemattoman näköinen, on jokainen yksityiskohta kuitenkin tarkkaan paikoilleen aseteltu. Viereinen kuva oiva esimerkki tästä.

Joskus yhdeksänkymmentä -luvun alussa ollessani nuori (ja olenhan vielä..tai no..), oli tapana käyttää hiuslakkaa reilummalla kädellä. Aikansa kuuluisiin kampauksiin lukeutui myös "heitto" -otsatukka. Tuo järkyttävä väkkyrä on paras esimerkki ylitärkätystä kampauksesta. Muistan hyvinkin yhden illan, kun tytöt olivat lähdössä parhaimmassa tällingissään avoautolla kaupungille. Huivit ja vaatteet lepattivat tuulessa, otsatukat eivät... ei näin. Mitä muuta hyvää muistamme kyseistä muodin villistä vuosikymmenestä..No ainakin mieleen tulevat neonvärit. Voi ei.

Alla muutama kuva rennomasta juhlakampauksesta pitkälle hiukselle. Hyviä esimerkkejä yritän jatkossa poimia toisten teemojen yhteydessä esille lisää.

Suoristusraudalla voi tehdä sekä kiharaa että suoraa.
Kasvoille putoilevat hiussuortuvat tekevät
kampauksesta rennonmman ja tyttömäisemmän



perjantai 25. maaliskuuta 2011

Makupaloja Schwarzkopf hiusmuodista kevätkesä11

 
Nämä ovat Essential Looks kokoelman PURE  -malleja, joita muotikirjassa kuvaillaan näin: 

Elegantti ajattomuus merkitsee hillittyä itsevarmuutta. Tämä muoti merkitsee hyväilevää hoitavuutta ja äärimmäistä kiiltoa ja se välittää vaikutelman yksinkertaisuudesta ja ylellisyydestä. Hiukset ovat ihanan pitkät, värit ovat lähes syötävän herkullisia ja viimeistely heijastelee tervettä hehkua.

Pure -mallistoa kuvataan sanoilla: simplycity, understated, romantic, feminine.

Kuulostaa ja näyttää hyvältä, vai mitä! Kuka on kiinnostunut enemmän surffaa Schwarzkopf- sivuille katsomaan muut mallistot. Lisäksi hieno kokoelma Catwalk muodin vaikutteista. Kannattaa tutustua.

Häitä suunnittelevalle muodista kiinnostuneelle uutiset ovat hyviä! Hiukset voivat siis olla pitkät ja silti muodikkaasti ja viimeistellysti leikatut. Otsatukka jatkaa voittokulkuaan ja muoti on yhä kuluttajalähtöisempää. Mikäs sen mukavampaa!







torstai 24. maaliskuuta 2011

Kampaus ylistää luontoa

Ajatuksia miten kukkia voisi hyödyntää eripituisissa hiuksissa. Keijumaiselle, kukkaistytölle, luonnonystävälle tai tyttömäiselle morsiammelle ihanat kampaukset! Jokaiseen hiuspituuteen olen valinnut mielestäni kauneimmat tai mielenkiintoisemmat. Kaksi vikaa on tosin samat, mutta kukkien käyttö vaikuttaa paljon siihen minkälainen kampauksen fiilis on. Pienilehtinen muratti on todella ihana kampauskasvi! 


tähän koristeesen ja fiilikseen sopisi mainiosti aidot kukat

TS-salonki






TS-salonki

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kampauskuvia

En tiedä lisääkö tieto tuskaa, ja onko minulla kohtalotovereita, sillä juhliin menossa mielestäni vaikeinta on valita kampaus! Ei sillä, ettenkö osaisi asiakkailleni suositella "sekuntinsilmänräpäyksessä" sopivaa ja hyvää kampausta, mutta kun on kyse "omasta päästä", en vaan osaa päättää...Hääpäiväksi otin sikakalliit pidennykset, jotka loppujen lopuksi olivat tarkoitukseensa turhat tilanteessa kun kaikki hiukset olivat lopulta kiinni..

Itselläni on viime aikoina ollut paljon morsiuskampauksia (sekä kaasoja ja muita juhlakaluja) joissa hiukset ovat ainakin puoliksi auki. Perinteisissä kampauskirjoissa tällaisia kampauskuvia on vähän, joten olen kehottanut etsimään mieleisiä kampauksia netistä. Tässäpä muuta suosituin!

 Pitkät hiukset ovat upeat auki. On kuitenkin hyvä jos sää on suosiollinen, ei tuulinen eikä kostea, jolloin kampaus säilyttää muotonsa koko juhlan ajan. Tällaisessa kampauksessa tärkeintä ovatkin yksityiskohdat ja voluumi! Erityisesti vaaleassa hiuksessa yksityiskohdat tulevat parhaiten esille. Sen sijaan tummassa hiuksessa kampauksen muoto on tärkeämpi.

Hiusta kiharrettaessa kampaukseen, on tärkeätä valita tarpeeksi voimakkaat, mutta joustavat pohjatuotteet. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi voimakas kampausvaahto tai -geeli on lämpöaktiivinen ja sen kalvonmuodostajat muuttuvat joustavaksi lämmönvaikutuksesta. Tällöin kampauksesta tulee kestävä mutta luonnollinen. Hyviä tuotteita kampauksen pohjalle on esimerkiksi Sim Forme muotoiluvaahto tai -geeli. Schwarzkopf Osis -sarjasta löytyy myös hyviä erityisesti kiharoihin tarkoitettuja muotoilutuotteita.





 Kiharaa kannattaa tehdä muutamaa eri kokoista: tiukempaa ja löysempää, "vapaampaa" kiharaa. Eli vaikka kiharat kammataan auki ja kampauksesta tulee pehmeän luonnollinen tämä tiukempi kihara pitää muotonsa paremmin haastavissakin olosuhteissa (pieni kosteus ei haittaa vaikka sattuisi hikoilemaan tai taivaalta onnenpisaroita putoilemaan).

Hyvä on myös nostaa osa kiharoista ylös kiinni (kuten viereisessä ja kuvassa alla), tällöin kampaukseen saadaan runsauden ja liikkeen lisäksi myös muotoa. Mielestäni myös kampauksen juhlavuus lisääntyy. Koruja tai kukkia kannattaa suosia. Myös tiara sopii erittäin hyvin tällaisiin kampauksiin.



Huomaa jakauksen paikka: onko jakaus sivulla vai laskeutuuko otsatukka otsalle (ylimässä kuvassa), onko se vedetty tiukasti taaksen, kevyesti tupeerattu taaksepäin (alla) vai keskijakauksella kuten vieressä. Nämä seikat vaikuttavat ratkaisevasti kampauksen fiilikseen, eli koekampauksessa kannattaa kokeilla useampaakin vaihtoehtoa.

Mikäli päädytään siihen, että kasvoille putoilee "vapaita" hiusosiota, se tekee mielestäni hieman "tyttömäisemmän" ja rennomman fiiliksen.





Viimeaikoina huomattava trendi on ollut ns. sivuponnarit ja kuten tässä
vieressä kampaus suunta on suunnattu sivulle. No tämä ei kuitenkaan ole paras esimerkki näistä sivuponnari kampauksista, joten niihin palataan vaikka taas myöhemmin. Tämä trendi ei tunnu vielä nimittäin laantuneen..

Tämä viereinen kuva (oliko muistaakseni TS-salongin tekemä) on ihana esimerkki upeasta kiharasta. Kiharan pinta kannattaa aina viimeistellä esimerkiksi kiiltovahalla, jolloin pinnasta tulee sileä ja kihara "erottuu" kauniisti. Vaikka kyseessä olisi minkälainen voluumipörrö, kannattaa osa pinnan kiharoista erotella kiiltotuotteella, se antaa kokonaisuuteen tyylikkään vaikutelman.




Ihania kampaushetkiä! Mikäs sen mukavampaa kuin kokeilla erilaisia
kampauksia ja nähdä itsensä uusin silmin :)

MEIKKIPOHJA osa 2 Peiteväri

Meikkaustapoja on varmasti yhtä paljon kuin on meikkaajiakin. Näin myös ihovirheiden peittämisessä. Osa suosittelee peitevoiteen levittämistä meikkivoiteen alle ja osa päälle. Me emme ota riskejä, vaan levitämme peitevärin sekä alle että päälle. Ja tähän on syynsä:


Pienet iho virheet näkee parhaiten ns. paljaalta meikkivoiteettomalta iholta jolloin peiteväriä ensin levitetään ihovirheiden päälle ohuesti, hieman taputellen.Tämän päälle levitetään meikkivoide. Näin siitäkin syystä, että mikäli meikkivoide päivän mittaa lähtee karkuun, eivät ihovirheet tule kuitenkaan esille. Peitevoiteena suositaan usein astetta vaaleampaa sävyä kuin meikkivoide. Esim. tummien silmänalusten peittämisessä (peitetään silmän sisänurkka) ja nenänpielet (sivulta) tällainen vaaleampi väri toimii hyvin.


Hyvä sävy peiteväriksi on astetta vaaleampi kuin meikkivoide.


Kun peitevoide on meikkivoiteen alla ei tule mitään rajakohtia vaan peiteväri häivyttyy samalla kun meikkivoide levitetään.Meikkivoiteen levityksen jälkeen käydään pohja vielä kertaalleen läpi. Tällöin esim. näppyjen päälle voidaan vielä kevyesti lisätä peitevoidetta. Peiteväriä ei pidä lisätä paksulti. Jos peiteväriä on monessa kerroksessa paljon, meikki lopputuloksena ikäänkuin tummuu näistä kohdista.

Ihon pienten epäkohtien häivytykseen on käytettävissä peitepuikkoja ja peitevärejä, joita voi olla fluideja tai rasvavärejä. Rasvaväri kestää kosteutta ja hikoilua paremmin ja on paksumpi. Peitevärin sävyyn vaikuttaa sekä käytetty meikkivoide että syyt, jotka halutaan peittää. Lisää peittävyyttä saa taputtelemalla meikkisienellä.


Tummia silmänalusia, verisuonia ja muita sinisävyisiä epäkohtia peittää parhaiten oranssi, ns. sinisen neutraloija, kun taas ihon punakkuutta, leikkausarpia ja punaisia jälkiä häivyttää vihreä, ns. punaisen neutraloija.

Peiteväri kannattaa silmänalusille ja näpyille levittää meikkisiveltimellä. Siveltimellä peiteväri tarttuu hyvin ja sillä on helppo päästä silmän sisänurkkaan. Peiteväri ei koskaan laiteta suoraan silmän alle, silmäpussien päälle vaan silmän sisänurkasta lähdetään viistosti häivyttämään alaspäin ja sivuille. Jos peiteväriä tulee silmän alle paksulti pienet juonteet ja rypyt tulevat esiin. Valokynää voidaan sitten lisätä meikkivoiteen päälle haluttuihin kohtiin tuomaan kasvoille valoa. Erittäin hyviä kohtia on juuri silmän sisänurkka, kulmaluu, amorinkaari, nenänvarsi, otsan ja leuan keskikohta sekä erityisesti poskipäät. Näitä kohtia usein halutaan kannattaa korostaa kasvojen mallin mukaan, mutta se on taas oma seuraava lukunsa...

Hyvä tapa levittää peiteväri on pienellä siveltimellä.



tiistai 22. maaliskuuta 2011

Hää- ja juhlameikki osa 1 MEIKKIPOHJA


Ihaninta juhliin valmistautumisessa on tietysti se, että pääsee kauneusalan ammattilaisen käsittelyyn ja saa upean meikin ja/tai kampauksen. Aina se ei ole kuitenkaan mahdollista, joten tässäpä muutamia meikkivinkkejä, jotka käyvät sekä arkeen että juhlaan. Eli aloitetaan perusteista ja ensimmäisen vuorossa meikkivoiteen käyttövinkkejä!



Meikkaus alkaa oikein valitusta meikkivoiteesta. Ilman meikkivoidetta kasvot imevät valoa. Tämä erottuu erityisesti valokuvista, ja osa valoa heijastavia pigmenttejä sisältävät meikkivoiteet tekevätkin valokuvista todella onnistuneen. Ns. lisäävät henkilökohtaista säteilyä. Tälläisiä pigmenttejä on esim. mineraalimeikeissä (mica). Tunnetuin valoa heijastava tuote on kuitenkin valokynä (Dior), jota pohjameikissä voi käyttää pienten juonteiden täyttämiseen ns. valoefektillä. Pienet rypyt voi myös tasoittaa runsaalla määrällä puuteria, mutta se on jo oma lukunsa, joten siitä lisää myöhemmin.

Tärkeintä meikkivoiteen valinnassa on väri. Minkälainen sävy sopii parhaiten omaan ihon sävyyn? Tärkeintä on että värin tulisi olla sopusoinnussa ihon luonnollisen värin kanssa. Suurimmalla osalla suomalaisista on hyvin vaalea, hieman kellertävä iho. Meikkivoiteen värin valinnassa kannattaa muistaa, että punakkuuteen taipuvainen iho tarvitsee keltapohjaisen meikkivoiteen. Keltainen pohjavoide tasapainottaa punaisuutta iholla. Keltainen pohjavoide on myös hyvä talven kylmässä, sinertävässä valossa. Mikäli iho on hyvin kalpea, eloton ja harmaa kannattaa suosia punapohjaista meikkivoidetta.

Parhaimpaan tulokseen pääsee vain kokeilemalla, koska jokaisella iho on erilainen ja käyttäytyy  eri tavalla erilaatuisten tai koostumukseltaan erilaisten ja erisävyisten meikkivoiteiden kanssa. Meikkivoidetta kannattaa kokeilla kasvojen iholle leukaperään ja kaulaan. Rajoja ei tule jos meikkivoiteen väri on oikea, se sulautuu oman ihon sävyyn rajattomasti. Usein tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla näkee kokeiltavan meikkivoiteen sävyä kämmenselkään. Tämä saattaa kuitenkin antaa harhaanjohtavan tuloksen, sillä usein käsi on tummenpi kuin kasvojen iho, myös ihon paksuus on erillainen ja saattaa vaikuttaa värin lopputulokseen. Usein näkee meikkivoidetta kokeiltavan myös ranteen sisäpuolelle. Siellä taas iho on hyvin vaaleaa, jopa vaaleampaa kuin kasvojen iho. Liian vaalea meikkivoide antaa nukkemaisen, vahamaisen elottoman näköisen lopputuloksen, joka ei missään nimessä ole eduksi.


Terveelle hyväkuntoiselle iholle kannattaa meikkivoidetta levittää vain ohuesti ja lopputuloksena on sädehtivät kasvot. Vaihtoehtoisesti voidaan meikkivoidetta sekoittaa kosteusvoiteeseen tai levittää meikkivoide heti kosteusvoiteen päälle. Tällöin lopputulos on ohuempi. Myös levittämällä kosteusvoiteen kostealla meikkisienellä lopputulos on ohuempi. Mineraalimeikessä lopputulos on päinvastainen, eli kostealla sienellä saat peittävämmän lopputuloksen.

Jos taas iho on huonokuntoinen tai on couperosa ihoa, peittävin lopputulos saadaan taputtelemalla meikkisienellä kohdat joita halutaan enemmän peittää. Varttuneelle ryppyiselle iholle kannattaa peitevoidetta käyttää vain tummiin kohtiin, kuten nenän ja silmän nurkka. Ei koskaan levitetä peitevoidetta isolle alueelle, jotta lopputulos säilyy luonnollisena.

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Nyt se on avattu!

Vihdoinkin pääsin toteuttamaan unelmani! Tie tähän asti on ollut pitkä (muttei kuitenkaan kivinen) ja kun löysin mikä ammatissani minua eniten viehättää ja päätin/pääsin keskittymään siihen, niin uskon lopputuloksen olevan miellyttävä myös kaikille asiakkailleni ja aiheesta kiinnostuneille. Ammatiltani olen meikkaaja, valmistunut 1997, ja kampaajaksi valmistuin 2000. Olen liiketyön lisäksi tehnyt koulutuksia ja kuvauksia. "Perus"kampaajan työ ei kuitenkaan ollut minua varten, vaan elin niille hetkille kun sain tehdä kampauksia ja meikkejä. Erityisesti häämeikkaukset ja kampaukset ovat aina olleet sydäntäni lähellä. En tiedä miksi, sillä riippuen morsiammen hermostus -tasosta tai halusta tavoitella tähtiä hipovaa täydellisyyttä, ne eivät kuitenkaan ole sieltä helpoimmasta päästä. Mutta myönnän, että olin itsekin varmasti aika friikki morsian, joten pystyn täysin ymmärtämään mistä asioista tässä on kyse :) Ja valmis työ tekijäänsä kiittää, näissä tapauksissa yleensä erityisen vuolaasti. Rumaa morsianta kun ei olemassa olekaan, erityylisiä paljon.



Hääkampauksia tehdessäni olen kuitenkin törmännyt siihen, että hiuskoru valikoima on ollut vähän tylsä (jos on nähnyt samat korut useaan kertaan) ja hiuskukkien kanssa on saanut olla tarkkana, on pitänyt konsultointi- vaiheessa todella tarkkaan kartoittaa morsiammen mieltymykset, jottei hääpäivän aamuna saa käteensä aivan liian isoa tai pientä kukkakoristetta. Ja varakukka! se on yleensä hyvä olla mukana sillä orkkideat ja muut ovat aika hentosia käsiteltäviä, varsinkin siinä vaiheessa jos kukan paikkaa morsion pyynnöstä pitää muuttaa useaan kertaan. Mutta nyt! Nyt hiuskoristeiden ja tiaroiden valikoimaan on saatu tervellinen uusi sukupolvi, joka sopii klassisille siinä missä moderneillekin morsiammille. Olen niin innoissani!


Tervetuloa tutustumaan verkkokauppaan! Ihania suunnitteluhetkiä ihanien asioiden parissa kaikille tuleville morsiammille! Ja jokaiselle ihanaiselle naiselle!

Tähän blogiin tulen jatkossa kirjoittamaan meikki- ja kampausvinkkejä, sekä lisäämään kuvia tuotteista ja kampauksista, jotka sopivat häihin ja juhliin!