keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Silmämeikki häämeikkiin ja juhlameikkiin

Silmämeikki on ehkäpä meikkaamisen taidoista haastavin. Tärkeintä on hyvä pohjustus. Silmäluomen pohjustamiseen on omia tuotteitaan, jotka kiinnittävät puuterimaisen/jauhemaisen luomivärin erittäin hyvin. Myöhemmin keväällä verkkokaupastamme löytyy tällainen supertuote jonka hinta-laatusuhde on loistava! Mikäli et kuitenkaan halua sijoittaa erikoistuotteeseen kannattaa pohjustus tehdä hyvin huolellisesti ensin meikkivoiteella ja lopuksi irtopuuterilla painellen. Ennen luomivärin levittämistä käy vielä kerran puuterilla liikkuvaluomi läpi! Irtopuuteria kannattaa meikissä muutenkin käyttää ihan reilusti, sillä kiiltävä iho näyttää väsyneeltä ja kiireiseltä. Puuterilla voidaan myös täyttää pienet juonteet. On kuitenkin varottava ettei puuteria käytetä liikaa juuri silmän alle, sillä siellä se korostaa juonteita inhottavasti. Pohjustuksen jälkeen olet valmis valitsemaan silmämeikin värit!

Silmien värillä on suurin vaikutus siihen minkälaisia värejä silmämeikissä tulee ja kannattaa käyttää. Lisäksi myös persoona ja mitä halutaan korostaa. Häämeikissä on tärkeää tavoittaa morsiammen oma tyyli. Meikki voi olla trendikäs, dramaattinen, naturel, tyttömäinen tai meikki voi korostaa juhlien teemaa. Kannattaa pitää ohjesääntönä sitä että morsiammen tulee näyttää upealta ja itseltään. Sulhasen tulee tunnistaa morsiammensa alttarilla eikä pelästyä liian vahvaa meikkiä. Liian vähän meikkiä ei sekään ole hyvä juttu, mikä näkyy erityisesti valokuvissa, koska valokuva aina hieman vie meikin tehosta. Lisäksi suurin osa häävieraista katselee ja kuvaa morsianta hieman kauempaa. Tärkeintä on kuitenkin morsiammen omat toiveet ja se että hän viihtyy meikissään ja tuntee sen omakseen.

Silmämeikissä käytetään yleensä silmien värin sukulaisvärejä tai vastavärejä. Sukulaisvärit ovat lähellä silmän omaa väriä, esimerkiksi sinisille silmille sinistä tai vihreää, vihreille silmille vihreää tai ruskeaa yms. Ruskealle silmälle käyvät kaikki värit. Sukulaisväreillä saadaan aikaan pehmeä lopputulos, kun taas vastaväreillä saadaan hehkua ja näyttävyyttä silmämeikkiin. Varo kuitenkin liian suurta kontrastia tai meikki näyttää kovalta. Meikissä voidaan tasapainoisesti käyttää sekä sukulais- että vastavärejä jolloin lopputuloksesta saadaan samaan aikaisesti pehmeä ja pystytään korostamaan silmien omaa väriä ja saamaan siihen eloa. Silmämeikissä, kuten oikeastaan kaikessa meikkauksessa leikitellään valon ja varjon vaikutelmalla. Liikkuvalle luomelle yleensä lisätään valoa ja ulkonurkkaan haetaan varjoa, ns. dramatiikkapistettä. Hyvä häivytys on hyvän silmämeikin kulmakiviä!


Siniselle silmälle hyviä värejä ovat sinisen eri sävyt, turkoosit ja violetit. Harmaa silmämeikki on antaa hyvin pehmeän ja utuisen vaikutelman, mutta voi sellaiseen olla liian tylsä. Käytä mausteen vastavärejä kuten ruskean sävyt, oranssit, persikka, kulta ja kupari. Ruskeiden silmien sukulaisvärejä ovat erisävyiset ruskeat, terrat ja persikka, ja vastaväreinä ruskeita silmiä korostavat sinisen, turkoosin ja luumun sävyt. Vihreiden hyviä meikkisävyjä ovat sinisen, keltaiset ja vihreän sävyt, ja vastavärejä ovat roosat, punavioletit ja purppurat. Yleensä violettiin tai siihen vivahtava ruskea antaa kivasti potkua kaiken värisille silmille. Yleisohjeena voidaan pitää myös sitä, että mitä tummempi on silmien väri voidaan käyttää tummempia sävyjä.

Muihin kuin morsiamen silmämeikkiin voidaan pitää yleisohjeena, että asu ja silmämeikki ei tulisi olla samaa väriä, jottei tule ns. ylipukeutumista. Esimerkiksi mikäli juhlapuku on punainen, hyviä meikkivärejä ovat silmämeikkiin ruskea ja huulipunaksi violetti. Ryppyisille luomille voidaan käyttää helmiäistä ns. hyvällä maulla ja kannattaa välttää helmiäisen levittämistä suoraan liikkuvalle luomelle, koska se helposti karkaa luomivakoon ja saa luomen näyttämään entistä ryppyisemmältä. Roikkuva luomi hyötyy ripsipidennyksestä, ripsien taivutuksesta tai ripsipermanentista. Nämä ovat hyviä lifting- keinoja samoin kuin kulmakarvojen meikkaaminen. Syvällä oleva silmä meikataan käyttämällä paljon valkoista ja vaaleita luomivärejä myös helmiäistä. Atooppiselle iholle sensijaan ei kannata käyttää helmiäisvärejä. Mutta mikäli iho on huonossa kunnossa tai akne, valitse oranssi ja hyvin kiiltävä huulipuna, paljon huulikiiltoa. Se vie tehokkaasti huomion pois ongelmakohdista.

Ei muuta kuin meikkailemaan :)

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Uudet upeat tiaramallit saapuneet kauppaan! käy katsastamassa www.ihanathaat.com







Kaikille häähulluille, joihin todellakin itsekin lukeudun, on tiedossa ihana kevät! Ensin meitä hemmotellaan nelosen uudella tositv ohjelmalla neljät häät. Tätä versiota ollaankin jo ulkomaan tuontina saatu seurata Liviltä ja hyvin mielenkiintoisia jaksoja on ollut! Makunsa kullakin ja jokaisen mielestä tietysti (ja niin pitääkin olla!) omat häät on maailman parhaat. Toisen puku on liian prinsessa, toisen ruoka liian tylsä ja kolmennen juhlissa satoi.. pistelasku on armoton ja eniten pisteitä saanut morsian voittaa sulhoineen luxushäämatkan. Paljon odotuksia lataamme kotimaiseen versioon sillä Satuhäät loputtuaan jättivät suuren aukon häähullujen torstai-iltaan. Tätä aukkoa ei Marttina ja Esko tositv täytä! Hieman on häähullua lohduttanut Livin uusi sarja hulluna häämekkoon, mutta mikään ei voita kotimaisia hääohjelmia. Toivotavasti tänä kesänä kuvataan paljon uusia pareja Satuhäihin ja Häät sulhasen tapaan -ohjelmaan. Näitä voidaan sitten fiilistellä syksynhämärässä ja talvipakkasilla sillä mikään ei lämmitä kuin rakastuneen parin seuraaminen matkalla alttarille.

Prinssi Williamin ja Kate Middletonin häät 29.4 saavat varmasti runsaasti ihmisiä tv-ruudun eteen. Nyt jo jännitetään millainen on Katen kampaus ja puku. TV5 tarjosi tänään lauantaina makupaloja tulevaan jossa spekuloitiin tuota tulevaa tyylinäytettä. Odotamme innolla!

Omia häitään järjestäville vinkiksi että kauppaamme www.ihanathaat.com tulee jatkuvasti ihania uutuuksia kuten ohessa nähtävät tiarat ja ensi viikolla saamme myös upeita timanttisomisteita! Ihania hetkiä järjestelyjen parissa, niin ainutlaatuista aikaa!!

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kampauskorut

 Tiaran tai kampauskorujen käyttö on hyvin suosittua kampauksessa. Nykyään voit hankkia vaikka minkälaisen tiaran koristeellisesta ja isosta prinsessa tiarasta "kevyeen" pantatiaraan. Myös hiuskorun käyttö on lisääntynyt ja jos haluat jotain näyttävää, mutta ei liian bling bling, saattaa hiuskorun käyttö tiaran sijaan olla enemmän Sinua varten.  Rohkeimmat yhdistävät tiaran ja hiuskorun. Kaikki on mahdollista ja ensi viikolla valikoima on vieläpä entistä parempi ja laajempi!

Ylhäällä oikean puoleisessa kuvassa on elegantti, sileä ja ajaton kampaus johon hiuskoru sopii loistavasti. Se tekee kampauksesta entistä juhlavamman! Tällaiseen käyttöön hiuskorut joissa on kampa sopivat hyvin. Jos haluat jotain näyttävämpää, voi käyttää myös kampatiaraa. Verkkokaupastamme www.ihanathaat.com löydät sekä tiarat, hiuskorut ja pinnit.  Korun ei aina tarvitse olla sitä suurempi että parempi vaan mitä tyylikkäämpi, aina parempi. Mieti siis kokonaisuutta kun valitset hiuskoristeita ja muita koruja. Jos pukusi on hillitty eikä kovin koristeellinen voit panostaa hiuskorujen ja muiden korujen kokoon enemmän. Kuten alla.
 Toispuoleiset korut kuten pantatiarat ovat nykyään maailmalla hyvin suosittuja. Pantatiarassa toinen puoli on iso ja näyttävä koru. Myös kampaus on usein hieman toispuoleinen, jolloin kokonaisuuden tasapaino säilyy. Erilaisia koristeellisia pinneja voi käyttää luuppikampauksen, kuten alla, joukossa tai kuten tässä kuvassa korostamassa kampauksellisuutta. Jos puvussa on paljon kirjailuja on parempi keskittää kampauskoristeet ja korostaa niillä jotain tiettyä kampauksen osaa. Tällöin kokonaisuus pysyy mielestäni ehyenä.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Keskivahva kuvausmeikki




Pohja saa olla paksu. Oman ihon sävyinen tai hieman vaaleampi (ei tummempi). Mikäli ihon kunto on hyvä, tee kostealla sienellä jolloin pohjasta tulee hieman ohuempi. Muista meikata korvat, kaula ja kädet. Kaikki iho mitä kuvassa näkyy tulee meikata, jotta valo taittaa samallalailla.

Tee varjostus poskiluun alle. Myös leukaperät voidaan varjostaa kevyesti. Jos otsa on korkea varjostetaan myös hiusraja. Nenä on tärkeä ja varjostus tuleekin olla hyvin häivytetty muutoin näkyy kuvassa.
Korostusväriä (valkoinen rasvaväri tai kuten kuvassa valoataittava valkoinen Ninkan Satin Glow puuteri) lisätään poskipäihin, leukaan ja nenän keskelle.

Puuteroi luomet huolellisesti ennen luomiväriä. Lisää koko liikkuvalle luomelle reilusti valoa vaikkapa valkoisella luomivärillä. Tee rajaus mustalla aivan ripsen tyveen, häivytä tämä kun on laitettu luomelle "pohjavärit". Älä nosta luomivaon väriä liian ylös ja muista häivyttää hyvin.
Työstä kulmat huolellisesti tarkoitukseen sopivalla luomivärillä ja vinolla siveltimellä. Harjaa kulmat lopuksi, jolloin väri vielä pehmenee.

Poskipuna tulee poskiluulle, silmän ulkonurkkaan saakka, korostus ja varjostusvärin väliin. Varjostuksia ja korostuksia voi lisäillä vielä puuterimaisilla tuotteilla. Varjostuksia voi olla mielellään liikaa kuin liian vähän. Kuvaaja voi pehmentää vaikutelmaa softerilla.
Ripsiväriä reilusti ala-ja yläripsiin. Tarvittaessa irtoripset ja vielä rajaus nestemäisellä eyelinerilla päälle.

Rajaa huulet viimeiseksi ja lisää puna. Huulten keskiosaan voi lisätä vaaleampaa väri tai kiiltoa jotta huuliin saadaan pulleampi vaikutelma.


Neonvärit eivät pue ketään?

Minut on helppo saada innostumaan, myönnän. Edellisessä tekstissä hieman kauhistelin 80- ja 90-luvun alun huippusuosittuja neon värejä, joten olkoon tämä puolestaan ylistys niille. Stargazer nimittäin valmistaa aivan fantastisia ja silti edullisa tuotteita. Yksi näistä on meikkejä neonväreissä! Ne vieläpä hohtavat UV-valosta. Ihanan ysäriä!Tämä oli itse pakko kokeilla, ja kyllä, sehän toimiin. Tärkeää on kaikessa kuitenkin säilyttää se pieni vivahde ero joka tekee täysin mauttomasta eleganttia. Niinpä neonvärit rajauksena, luomivärinä tai kynsilakkana UV-valossa loistaen antavat kivan säväyksen esim. teemabileissä. Ja koska aika on nyt kypsä, on muodikkasta pitää kasari tai ysäribileet eikä aina 70-luvun bileet. Niille noin kolmekymppisille jotka ovat tuottoin olleet nuoria, nämä juhlat ovat täynnä nostalgiaa, siispä mitä parhain teema vaikkapa polttareille! Ensin ehkä vähän hemmottelua, sitten vähän hulluttelua...

Stargazerin idea on hauska:  hohtavat luomivärit, rajauskynät ja kynsilakat. Tukan tupeeraus on tietysti must sillä välillä on lupa vähän irrotella. Go Wild! Ihan villeimmät kaivavat vinteiltä salihousut, napapaidan ja vyölaukun, on meno tosi ysäriä. Näiden muotivaatteiden uutta tuloa tuskin ihan heti kaipaa :)
Ihan vakavasti ajateltuna neonvärit on loistava "mauste" tai tehosteväri. Esim pinkki tai oranssi toimii ruskean ja mustan kanssa, keltainen tummansinisen ja mustan. Vihreä antaa säpäkän mausteen vaikkapa harmaalle. Hillitysti käytettynä voivat siis olla todella kiva piristysruiske vaikkapa asusteissa. Valkoisen vaatteen säväyttää myös neonväriset korvakorut tai kynsilakka. Ruskettuneella iholla näyttää todella hyvältä. Kannattaa kokeilla!