perjantai 27. toukokuuta 2011

Juhlakampauksia



 Kun omat mielikuvituksen rippeet ovat hukassa, on aika kääntä katse punaiselle matolle ja julkimoiden juhlatyyliin. Kivoja meikki-ja kampausideoita luvassa runsain mitoin sekä trendikkäitä että klassiselta puolelta. Tässäpä muutamia vaihtoehtoja sieltä perinteisemmästä päästä: luuppikampausta ja nutturaa. Mikä tekee suurimman eron on kampauksen erilaiset painopisteet. Kampauksen painopisteet vaikuttavat kasvonmuotoihin. Jos kasvot ovat pyöreät pelaa varman päälle ja sijoita kampauksen painopiste ylös tai taakse. Kaikkea pyöreätä tulisi välttää kasvojen lähellä. Valitse roikkuvat korvakorut nappien sijaan ja kaulakoru joka on pitkällä ketjulla. Jos taas kasvot ovat hyvin kapeat pyöreät muodot ja painopiste alhaalla ja sivulla toimii hyvin. Käytä koruina myös pyöreitä muotoja ja lyhyitä, leveitä kaulakoruja.


Joskus yksinkertainen poninhäntäkin voi olla kertakaikkisen kaunis jopa juhlakampauksena. Poninhännän painopistettä vaihtamalla luot helposti erilaisia tyylejä. Poninhännän kiinnittämiseen voit käyttää koristeellisia pinnejä tai solkia. Lisäksi poninhäntä toimii loistavasti juhlakampauksen pohjana!
Kokeile vaikkapa jakaa hiukset kahdelle tai kolmelle poninhännälle ja poninhännät pienempiin osiin, tupeeraa, siloita pinta ja kääntele osioita haluamallasi tavalla vaikkapa osio alta toinen päältä lomittain, kiinnitä pinnein ja kampaus on valmis! Koristele kampaus kristalli- tai helmipinnein saadakseni kampaukseen lisää juhlavuutta.




Ponnarin voi tupeerata myös yhdeksi isoksi "palloksi" ja siloitella sen jälkeen pinnan huolellisesti. Tämän jälkeen (voit myös käyttää täyttövalkkia) kiinnitä poninhäntä haluamallasi tavalla. Kiinnittämällä pinnit ristikkäin varmistamaan kampauksen pysyvyyden.
Poninhäntä kampauksessa pohjana on helppo, nopea ja taipuu moneksi. Tupeeraa osio, siloita pinta, käännä osio luupille ns. sisäänpäin ja kiinnitä pohjasta. Kas kampaus on valmis. Leikittele erillaisilla jakauksilla, kampaa hiukset edestä sileästi päätä pitkin tai rullaa ja kuivuttua tuperaa kuohkeaksi.
Yhdestä on moneksi.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Fiiliskuvia erillaisista koristeluista

Myönnettäköön nyt että oon jäännyt aivan koukkuun hääohjelmiin. Sunnuntaisin hemmottelen itseäni katsomalla putkeen Neljät häät Suomessa, Britanniassa ja Amerikassa. Viikolla pitää vähintäänkin nauhottaa hulluna häämekkoon ja luxus häät. Ihan kivoja ideoita häihin ja juhliin ohjelmista toki voi saada, mutta tärkeintä on tietysti fiilis. Se kutkuttava jännitys ja ilon ja riemun määrä mitä yhteen ohjelmaan saadaankaan mahtumaan. Ja toki ohjaaja muistaa lisätä mukaan myös hieman dramatiikkaa...että ihan mielenkiinnolla sitten taas ensi torstain neljät häät ohjelmaa odottamaan.. mainospätkän mukaan onkin tulossa varsin mielenkiintoinen jakso...

Tässäpä muutamia ideoita somisteiksi.
Värien loistoa tässä välimerellisessä somistustyylissä

 Käytä värejä rohkeasti! Juhliin yleensä mielletään valkoinen pöytäliina, mutta jos somistusbudjetti on niukka saat tilaan tunnelmaa helposti panostamalla värilliseen pöytäliinaan jota voi korostaa vaikkapa vastavärillä olevalla servetillä! Vihreää voi korostaa fuksialla, Sinistä oranssilla, Keltaista violetilla tai mitä ikinä keksitkään!

Somisteita voi olla eri tasoissa tuomassa juhlapöytään näyttävyyttä. Laita pöytäliinan alle jokin korotus, esim kirjoja jotka nostavat koristetta esille paremmin. Käytä pöydällä esimerkiksi liuskekiveä saadaksesi kynttilöille eri korkeuksia. Osa kynttilöistä voi olla sijoitettuna massiiviseen tai korkeaan kynttilänjalkaan ja osa esim. tuikkukynttilöitä.

Ehkä mielenkiintoisin pöytäkoriste oli eräissä Amerikkalaisissa häissä joissa pöytäkoristekukkien maljakoissa uiskenteli kultakaloja...en suosittele, mutta ideahan sekin. Pöytien nimeämisessä sen sijaan voi käyttää luovia ideoita vallan villisti. Samaisissa häissä oli pöydät nimetty treffien mukaan ja jokaisessa pöydässä oli oma tarinansa joka kertoi parin historiaa. Ihana ajatus, rakastuin.




Mikäli juhlatila on korkea voit yrittää saada kattoon roikkumaan koristeita. Tallaisina voidaan käyttää esimerkiksi näyteikkunasomistuksessa käytettyjä "kuplia" joiden sisällä voi olla ns. ikitulella varustetut led kynttilät tai teemaan sopiva koristus esim. perhoset, kukat, enkelit yms.

Myös valoilla voidaan seiniin ja kattoon heijastaa kuvioita jos vaan mahdollista toteuttaa.

Jos pöytäkoristeina käytetään isompia elementtejä, esim tekojalokivia, kristalleja voidaan niidenkin alle sijoittaa ikituli eli led kynttilä. Se hiejastaa kivasti ja luo tunnelmaa. Samaa ideaa voidaan käyttää vaikkapa kakun koristuksissa, mutta siitä lisää myöhemmin.


Myös minimalistinen ja raikas koristelu sopii useisiin kevät ja kesähäihin. Esimerkiksi valkoisen eri sävyillä ja tekstuureilla leikittelemällä luodaan kivaa tunnelmaa ja syvyyttä tilaan hienostuneesti.


Teemavärejä miettiessä kannattaa ottaa yksi mausteväri joka on hieman voimakkaampi ja korostaa muita värejä raikkaasti.  Sitä ei kannata kuitenkaan viljellä kuin hyvin hienovaraisesti ettei mene överiksi. Esimerkiksi kulta sopii tehosteväriksi paremmin kuin pääväriksi. Päävärinä voidaan käyttää vaikkapa valkoisen eri vivahteita tai vaikkapa sinisen.

Pöytäkoristeena voi käyttää valkoisen liinan päällä eri väristä kaitaliinaa ja siihen lisätä tylliä sekä muutaman kukan tai koristetimantin sinne tänne. Alla on iloiteltu mustan ja pinkin sävyillä luomaan erikoinen ja mieleenpainuva kattaus...Kukat voidaan asettaa erikoiseen maljakkoon tai kuten tässä monikerroksiseen pikkuleipä vai kakkutarjottimeen?





 Syksyn häihin löytyy ihania somisteita luonnosta kuten värikkäitä lehtiä, oksia, hedelmiä, marjoja sekä tietysti lisätään paljon kynttilöitä! Ihanaa suunnittelua! Eikä pelkästään häihin vaan kaikkiin juhliin voidaan luoda ihanaa tunnelmaa panostamalla kattaukseen ja somistukseen. Nam :) Ps. kuvat ovat englanninkieliseltä sivustolta brides.com.


Juhlakampauskuvia pitkälle ja puolipitkälle hiukselle

Avainsanat: rentous, huoliteltu huolittelemattomuus, kampaussuunnat, beach wedding, rento juhlavuus, muoto, painopiste, viimeistelemättömyys ja liike.
.











sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Morsiamen ihonhoito


 Tasainen, hyvin hoidettu iho hääpäivänä luo loistavan pohjan kauniille ja raikkaalle meikille.
 
Ihonhoito aloitetaan kosmetologikäynnillä, jossa voidaan kartoittaa juuri Sinun ihosi ongelmakohdat ja tarpeet. Ensimmäinen käynti olisi parasta tehdä noin neljä viikkoa ennen häitä. Ihonpuhdistus ja tehokas kuorinta poistaa iholtasi kuolleen ihosolukon ja epäpuhtaudet sekä tasoittaa ihon pintaa. Erilaisia kuorintoja on paljon, erilaisiin tarkoituksiin. Herkälle ja cuperoottiselle iholle tehdään esimerkiksi rakeeton entsymaattinen kuorinta joka on todella hellävarainen mutta tehokas. Erittäin rasvoittuvalle, harmaalle tai paksulle iholle voidaan tehdä hedelmähappokuorinta, joka kirkastaa ihon välittömästi. Ihonpuhdistus voidaan tehdä joko mekaanisesti “puristelemalla” tai kivuttomasti ultraäänellä.
Perusteellisen puhdistuksen jälkeen iho on vastaanottavainen ja tätä tuleekin hyödyntää käyttämällä
ihotyyppisi mukaisia hoitotuotteita. Kosmetologisi neuvoo Sinua oikeiden tuotteiden valitsemisessa sekä antaa kotihoito-ohjeet. Kotona on tärkeää ylläpitää hoitoa joka sinulle on tehty,
koska muuten hyöty on lyhytaikainen etkä saa maksimaalista hoitotulosta tärkeään päivääsi mennessä.

Kaikki ihotyypit hyötyvät hyvästä kosteutuksesta. Kotona tulee huolehtia tehokkaasta puhdistuksesta iltaisin, mutta välttää liian voimakkaita tuotteita jotka kuivattavat ja ärsyttävät ihoa. Puhdistuksen jälkeen ihon ph palautetaan käyttämällä kasvovettä, joka ei saa sisältää alkoholia. Iho tarvitsee myös tehokkaan kosteusvoiteen, ja yöllä on hyvä käyttää erikseen yövoidetta.
Kosmetologisi neuvoo myös miten ja millaista kuorinta-ja silmänympärysvoidetta sekä naamiota tulisi käyttää.
Häitä edeltävänä päivänä on hyvä käydä vielä kasvohoidossa, jossa tehdään hellävarainen kuorinta, muotoillaan kulmakarvat, ja “liftataan” ihoa erilaisilla laitehoidoilla tai naamiolla, hieronnalla sekä tehoampulleilla. Näin ihosi on mahdollisimman kaunis ja kuulas, sekä saat meikin kestämään hyvänä mahdollisimman pitkään.
Muistathan suojata ihosi hyvin auringossa, juoda runsaasti vettä, välttää hiilihydraattipitoista ruokaa ja huolehtia erilaisten vitamiinien saannista erityisesti häitä edeltävinä viikkoina.


Sky-Cidesco Kosmetologi
Sirpa Kivinen, Salonki Fabele
Salonki Fabele

lauantai 21. toukokuuta 2011

Meikki mustavalkoiseen kuvaan

Mustavalkoisessa kuvassa on huomioitava meikin suhteen monia asioita. Tässä käsitellään enemmän muotikuvan kuin hääkuvan meikkiä. Mustavalkoiseen hääkuvaan on hyvä muistaa että meikin olisi syytä olla hieman vahvempi kuin juhlameikki, jotta valot ja varjot erottuvat. Meikkiväreinä mustavalkokuvaan käytettään pääasiassa valkoista, mustaa ja punaista. Pohja saa olla paksumpi kuin normaali juhlameikissä, korostukset ja varjostukset on syytä tehdä huolellisesti ja voimakkaampana kuin normaali juhlameikissä. Meikkipohjan väri oman ihon värinen tai astetta vaaleampi. Vanhemmalle ihmiselle voidaan käyttää sävyttävä päivävoide, mikäli ryppyjä on paljon. Muista meikata myös korvat ja nenänpielet, kaikki mitä kuvassa näkyy on syytä meikata ainakin puuterilla. Jos meikkipohja on paksu levitä meikkisienellä tai siveltimellä lyhyin vedoin jottei tule raitoja. Painele meikkipohja, luomet ja huulet irtopuuterilla huolellisesti ennen siirtymistä silmämeikkiin.

Liikkuva luomi pohjustetaan valkoisella. Mikäli silmiä on tarkoitus korostaa voidaan valkoinen luomiväri jättää voimakkaan näköiseksi tuomaan valoa luomella ja silmää paremmin esiin. Häivytysten kanssa ei tarvitse tälläkertaa nyhjäillä..Levitä mustaa luomiväriä alakulmasta vinosti ylös häivyttäen kohti luomivakoa saadaksesi aikaan vinosilmä mallin. Käytä  mustan luomivärin häivytykseen ruskean ja harmaan sekoitusta luomiväristä. Vaikka meikki on selkeämpi kuin värikuva meikki, on kuitenkin syytä häivyttää hieman. Myös puuteria voidaan käyttää apuna häivyttämisessä. Haluttaessa voit lisätä kulmaluulle vielä valkoista luomiväriä, valoa. Eye-liner saa olla voimakas. Jos tarkoitus käyttää irtoripsiä, levitä ensin rajaukset, taivuta ripset ja sen jälkeen aseta ja mittaa irtoripset, leikkaa ylimääräinen pois,kiinnitä ja levitä vielä eye-liner ja mahdollisesti ripsiväriä päälle. On tärkeätä käyttää ripsiväriä huolellisesti myös omien ripsien päälle, koska jos kuvassa katsotaan alaspäin näkyy jos ei ole ripsiväriä levitetty päälle. (voit myös käyttää mustaa nestemäistä rajausta ripsien päällä). Ripsivärissä ei tarvitse säästellä!

Harjaa kulmat ensin alaspäin saadaksesi kulmille hyvät "rajat". Levitä kulmiin musta, ruskea tai harmaa luomiväri tai näiden sekoitus vinolla siveltimellä. Levitettyäsi värin harjaa kulmat taas ylös, suihkauta hieman lakkaa ripsiharjaan ja harjaa kulmat muotoonsa.

Huulipuna on mustavalko kuvausmeikissä hyvä olla tummapunainen tai jopa vihreä. Mikäli huulia ei haluta korostaa voidaan toki käyttää vaaleampaakin punaa. Huultenrajoja voidaan siistiä vielä pohjavärillä.
Oheinen kuva vuodelta nakki, jotain koulutöitäni...

torstai 19. toukokuuta 2011

Uusimmat tiarat, kampauskorut

moderni tiarapanta on todellinen katseenvangitsija

tiarapanta sopii monenlaisiin kampauksiin


Korukampaa voi käyttää monipuolisesti,sama koru sopii myös sivulle!



kampatiara tai korukampa käy myös monenlaisiin kampauksiin




Koru ja kampausmuodissa tänä keväänä toispuoleisuus




Lisätiedot tuotteista www.ihanathaat.com

tiistai 17. toukokuuta 2011

Kauneimmat kakkukoristeet

Sinä päivänä...
...sanon tahdon ystävälleni jonka kanssa nauraa,
jota varten elää..
...jonka kanssa unelmoin, 
Rakastan.





Lisää upeita kakkukoristeita kaupastamme www.ihanathaat.com

perjantai 6. toukokuuta 2011

Hyviä kampauksia ylioppilasjuhliin


Ylioppilasjuhliin kampauksen painopiste on alhaalla, jotta valkolakki mahtuu päähän. Lakki ilmeisesti koetaan aika haastavaksi, koska useimmiten näkee hiukset auki kammattuina. Kiharat jatkavat suosiotaan vuodesta toiseen. Makuja on monia, mutta itse tykkään että tilaisuus on sen verran juhlava, että kampaus tarvitaan! Tässä hyviä vaihtoehtoja kampauksiksi joissa hiukset ovat kokonaan tai ainakin osittain kiinni. Jos yläosa on kammattu kiinni, kampaus pysyy siistinä vaikka välillä ottaisi lakin pois päästä.

painopiste on sivulla ovat yhä hyvin suosittua.
Sama kampaus takaa.
Kuvat on ryöstetty HairComesTheBride sivustolta. Sinänsä loistava idea heillä, että kampaus- ja meikkauspalvelu toteutetaan juhlakalun luona. Tätä samaa ihanathaat.com
pystyy myös toteuttamaan Suomessa, sillä verkostossamme on monia taitavia kampaajia ja meikkaajia.

Jos Sinulla on tulossa suuret juhlat, häät, synttärit, polttarit tai muut tai teitä on vaikka isompi porukka joka kaipaa stailausta tai meikkausopastusta kannattaa ottaa yhteyttä ja pyytää tarjous. Tilaisuus voidaan räätälöidä tarpeenne mukaan ja vaihtoehtoja on monia.

Meikki- ja kampaus ylioppilasjuhliin


Vanhasta portfoliostani löysin oikein kauniin yo-meikkikuvan, josta tulee hyvin esille keväisen juhlameikin herkkyys ja raikkaus.

Tärkeintä nuoren ihmisen juhlameikissä, ja koska kyseessä on myös kuvausmeikki ja iltajuhla, saa meiki on hieman vahvempi, tai sanoisinko selkeämpi. Jos meikki on liian vahva se helposti tekee myös vanhemman näköiseksi ja se ei kuitenkaan ole meikin tarkoitus. Satsaa meikkipohjaan. Peitä huolellisesti ihovirheet ja lisää kevyet korostukset ja varjostukset. Häivytä korostukset ja varjostukset huolellisesti. Lisää valoa kulmaluulle, nenänpäähän ja poskipäille. Lisää varjoa poskiluun alle ja nenän pieliin.

Huolehdi että kulmat on siistit, kevyesti värjätyt ja ainakin kammatut. Kulmat saa hyvin pysymään kurissa suihkauttamalla ripsiharjaan vähän hiuslakkaa ja kampaamalla kulmat. On olemassa myös kulmakarvageelejä, värittömiä tai värillisä, jotka ovat oikein hyvä nuoren ihmisen meikkituote. Mutta jos ei halua sellaista erikseen hankkia niin tuo lakka-kikka on oikein hyvä.

Kulmien lisäksi seuraavaksi tärkein satsaus on huulet. Tarkat mutta pehmeät rajaukset. Huulipuna ehkä vivahtamaan hieman ruusun väriin tai täysin vastakohta esim kirkkaampi sekä paljon kiiltoa. Pidä meikki simppelinä ja raikkaana!

torstai 5. toukokuuta 2011

Hääkenkien ei tarvitse maksaa omaisuutta

Kyllä, luit aivan oikein. Valikoimastamme löydät hyviä ja kohtuuhintaisia hääkenkiä. Ja aivan kuten hääkauppojen satojen eurojen kengät, nämä alle sadan euron kengät ovat värjättävissä haluamasi väriseksi.
Hääkengät ovat sinänsä kinkkinen valinta sillä hyvältä hääkengältä vaaditaan paljon: sen on näytettävä tuhkimon lasikengälle mutta tunnuttava aamutossulle. Korkoa on oltava, mutta koron on oltava sellainen että sillä pystyy seisomaan, istumaan, tanssimaan ja juhlimaan aamuun saakka. Hääkengissä väri on usein valkoinen, mutta miten on satiinikengän puhdistettavuus ulkokuvien jälkeen jos luontoäiti on päättänyt piristää morsiusparia pienellä sateella... Järkevää on käyttää kosteussuojaa jotta likatahrat eivät kenkiin tartu. Mutta mikäli haluat hääkäytön jälkeen värjätä juhlakenkäsi mahdollista muuta tulevaa käyttöä varten, ei kosteussuojaa voi käyttää.

Itse aikoinani mokasin hääkenkä valintani aivan täydellisesti. Ensimmäiset (ne sikakalliit) ostin hääpukuliikkeestä ja värjäytin pukuni väriseksi. Tämä kuitenkin tapahtui aivan liian aikaisin ja ennen määrättyä päivää puku meni vaihtoon (en kuitenkaan ostanut kahta pukua vaikka häähullu olenkin). Puvun vaihdon syy oli varsin yksinkertainen, sillä kyseinen luomus ei kertakaikkiaan mennyt enää päälleni 3 viikkoa ennen häitä. (Ei, en ollut lihonnut, olin vain tukevasti raskaana..Voit vain kuvitella sitä tuskan määrää kun suunnitelmat menevät uusiksi..) No, värjättyjä hääkenkiä ei kuitenkaan enää voinut palauttaa enkä aikonut ostaa toisia sikakalliita kenkiä. Myyjä tympeästi toivotti vaan onnea edullisempien hääkenkien metsästämisessä ja toivotti tervetulleeksi takas liikkeeseen koska sellaisia tuskin siihen hätään löytyy. (hän oli väärässä ja hyvä niin). Löysin jopa kahdet edulliset kengät! Varakengät usein osoittautuivat varsin käteväksi, sillä usein vaikka olisi minkälaiset terveyskengät jalassa, mutta jos joutuu seisomaan paljon tai muuten on kovalla rasituksella, on hyvä idea vaihtaa kenkiä välillä. Koska häihini oli vain lyhyt aika tilasin paljon häätarvikkeita rohkeasti netistä (jopa sen lopullisen hääpuvun). Ja sitä suosittelenkin kaikille jotka haluavat loistavat häät, mutta pienemmät kulut! Kaiken ei tarvitse olla sikakallista ja myös tavaran jatkokäyttöä on hyvä ajatella jo etukäteen.


Ohessa esimerkkejä valikoimistamme löytyvistä hää-ja juhlakengistä. Ps. mikäli Sinulla on hääpäivääsi ja/tai sen valmisteluun liittyvä tarina jonka haluat jakaa, voit lähettää sen meille! Jokaisesta julkaistusta tarinasta palkitsemme kirjoittavan mineraalimeikkituotteilla! lähetä info@ihanathaat.com