tiistai 20. joulukuuta 2011

Hyvää Joulua ja onnellista Uutta Vuotta

Me täällä Ninkassa vetäydymme pikkuhiljaa joulunviettoon ja haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme, blogin lukijoitamme,  facebook yhteisömme jäseniä ja yhteistyökumppaneitamme upeasta vuodesta jonka olemme saaneet kanssanne jakaa!

Vuosi 2011 oli ensimmäinen toimintavuotemme tällä kokoonpanolla, pienenä perheyrityksenä muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Kuten hyvässä avioliitossa, myös hyvässä työyhteisössä parit täydentävät toisiaan, joten erityiskiitos rakkaalle miehelleni joka on kärsivällisesti jaksanut verkkokauppan ilmettä päivittää alati muuttuvien toiveideni mukaan ja tehdä mahdottomastakin mahdollista, kiitos. 

Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme! Olemme saaneet olla mukana toteuttamassa upeita projekteja ja odotamme ensi vuoden haasteita ja tapahtumia erityisellä innolla, kiitos.

Suurin Kiitos asiakkaillemme, jotka ovat auttaneet meitä kasvamaan ja kehittymään. Olemme kuluneena vuotena pystyneet kasvattamaan verkkokauppamme valikoimaa entistä paremmin palvelevaksi ja olemme ylpeitä voidessamme antaa hyvää asiakaspalvelua myös internetissä. Mieltämme ovat lämmittäneet monet palautepostit joita olemme asiakkailtamme saaneet, kiitos niistä!

Ninka.fi kiittää ja toivottaa kaikille:

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2012!



 Postit lähtevät yhä normaalisti postin aukioloaikojen  puitteissa ja toki ostoksia voi tehdä myös pyhinä. Sähköposteihin vastaamme hieman viiveellä, mutta pyrimme kuitenkin vastaamaan 24 tunnin sisällä. Kampaamomme palvelee jälleen 27.12. - 31.12.
Ensi vuonna uusin kujein palataan taas! :)

perjantai 16. joulukuuta 2011

Birdcage huntu

Ninka birdcage hopeanvärinen huntuosa swarovskihelmistä
ja makeanvedenhelmistä tehty panta kiinnitys sopii myös lyhyelle hiukselle.

Birdcage sulka- ja strassikoristeilla kiinnitys kammalla ja klipsillä

Birdcage huntu hatulla. Kiinnitys pannalla ja kammalla.
Etsin tänään huntukuvia kampausehdotukseksi asiakkaalle ja törmäsin todella moneen kuvaan jossa oli birdcage huntu. Ihanaa! ovatko ne tulleet jäädäkseen, en tiedä, mutta nyt ne ainakin ovat todella häämuodissa mukana. Ihanaa! jos vielä itse saisin valita häätyylini niin ihan varmasti siihen liittyisi birdcage niin ihanasti salaperäisen elegantti asuste se on! Koko valikoiman ja tyylirepertuaarin birdcage- huntuja löydät tuolta http://www.ninka.fi/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=420&OpenGroups=420 ja tietysti uniikkikoruista voi tilata mieluisensa kampa, klipsi tai pantakiinnityksellä värit hunnussa hopea, valkoinen, musta tai kulta.

torstai 15. joulukuuta 2011

Pikakampaus letityksenä



Pikakampaus koristettuna makeanvedenhelmistä valmistamallani hiuskoruköynnöksellä. Hiuskoruina köynnökset ovat todella monipuolisia koska niitä voi käyttää lähes minkälaisissa kampauksissa tahansa. Valikoimaa on myös hyvin myöskin heille jotka eivät halua kaiken olevan ihan bling bling löytyy maltillisimpia malleja

Suudelmankestävät huulet juhlaan

Miten saada huulipuna kestämään parhaiten? Vanha vinkki huulien pohjustamisesta meikkivoiteella ja käyttämällä runsaasti puuteri toki toimii, mutta varsinkin kuivat huulet eivät erotu edukseen tällä tavalla, sillä huulien puuteroiminen kuivattaa niitä entisestään ja saa huulipunan helposti paakkuuntumaan.




Kestohuulipunat ovat koostumukseltaan ikävän kuivia nekin eivätkä yleensä käsitä kovin runsasta sävyvalikoimaa. Huulikiillot ovat kaikkein pehmeimpiä, mutta kestoltaan suhteellisen heikkoja, joten ainakaan hääjuhliin ne eivät ole paras valinta. Huulikiilto jättää helposti tahmaisen vaikutelman kun taas kestopunat liian raskaan ja mattaisen vaikutelman meikin kokonaisuuteen kun kyseessä on häämeikki.

Paras vaihtoehto on rajata huulet vedenkestävällä huultenrajauskynällä JA värittää huulet kokonaan samalla kynällä. Tämä luo hyvin pohjan huulipunalle ja auttaa huulipunaa pysymään sekä säilyttää värin kun huulipuna hieman kuluu. Valitse huulipunaksi voidemainen huulipuna jonka levität huultenrajaussiveltimellä. Huolellisen levittämisen jälkeen paina huulet tiukasti yhteen kasvopaperiin. Tämän jälkeen punaa huulet uudelleen sivellintä käyttäen ja jälleen paina ylimääräinen puna paperiin. Näin lisäät huulipunan kestoa huomattavasti kuin jos levittäisit punan suoraan huulipunapuikosta eikä runsaskaan määrä huulipunaa paakkuunnu kuivillekaan huulille näin käytettynä.




Ennen suurta juhlaa on hyvä aloittaa huulivoiteen tai huulirasvan säännöllinen käyttö. Levitä huulirasva vaikuttamaan yöksi, jolloin sillä on eniten imeytymisaikaa. Saat palkintona säännöllisestä huulirasvan käytöstä sametin pehmeät huulet!

Häät eivät ole vain näyttävät pukujuhlat vaan morsiamen tulee näyttää itseltään parhaimmillaan, joten huulipunan sävyn valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa. Kovin voimakkaat sävyt sopivat vain harvoille ja turvallista on valita sävy joka suhteellisen luonnollinen. Voimmakkaat sävyt nimittäin korostuvat kun puku on valkoinen tai norsunluunvärinen vaalea. Huomioi tämä koemeikkiä tehtäessä, jos kasvojasi vasten on musta suojakappa se on todellakin erillainen kokonaisuus kun vaalea hääpuku! Jos taas pukeudut tummaan hää/juhlapukuun voit huoletta irrotella meikkiväreillä enemmän. Meikki tulee aina valita persoonan mukaan, sanoivatpa värianalyysit mitä tahansa.



Huulipunansävyn kokeiluun kannattaa käyttää hetki aikaa siitäkin syystä että huulten oma pH saattaa muuttaa väriä jolloin kokonaisuus huulilla onkin täysin eri kuin väri huulipunapuikossa. Yleensä väri muuttaa sinisemmäksi joten silloin valitse vain lämpimiä tai oranssipohjaisia huulipunasävyjä. Jos taas hampaat ovat hieman kellertävät vältä lämpimiä kelta/oranssipohjaisia sävyjä ja suosi sinipohjaisia! Hyvä tapa viedä huomio pois akneiholta on käyttää kirkkaan oranssia huulikiiltoa huulilla runsaasti. Eli huulipunalla voidaan luoda tyyli tai murtaa tyyli, miten vain haluat.

Hiuskoruja





Lisää hiuskorumalleja www.ninka.fi

Valikoimistamme löytyy tällähetkellä kolmenlaisia hiuskoruja, joista suurinosa on käsinvalmistettuja koruja. Osa koruista valmistetaan ulkomailla ja osan teemme itse tai teetämme korunvalmistajilla. Tämä antaa meille mahdollisuuden myös toteuttaa toiveesi mukaisia koruja haluamistasi materiaaleista! Lisäksi meiltä löydät koneellisesti valmitettuja koruja jotka ovat pääosin valmistettu tekojalokivistä.

lauantai 10. joulukuuta 2011

Hiuskorukampa




Hiuskoru kammalla on helppo asettaa mihin tahansa kampauksen kohtaan antamaan kampaukselle tasapainoa tai lisäämään muodikasta toispuoleista vaikutelmaa. Se toimii katseenvangitsijana ja mielenkiintoisena yksityiskohtana. Hiuskorukampa, riippuen kamman materiaalista ja painosta, yleensä vaatii että ainakin osa hiuksia kampauksessa on kiinni.

Hiuskorukampaa voi käyttää myös joissain lyhyissä hiuksissa, mutta kannattaa tehdä hyvä tupeeraus pohjalle ja varmistaa kamman kiinnitys muutamalla hiuspinnillä.

 Tässä tekemäni hiuskorukampa jossa käytetty mauven värisiä makeanveden helmiä sekä soikeita ja hieman litteän mallisia cremen värisiä makeanveden helmia. Swarovski strasseja sekä lilan värisiä helmiä.

Hiuskorukampa voi olla myös käytetty kampauksen taakse kivana yksityiskohtana tai kiharakampauksessa hieman pitämään kampausta ryhdissä ja kasassa (erittäin hyvä myös tuulisen sään apuväline). Hiuskorukammassa voidaan käyttää samoja materiaaleja kuin hää- ja juhlapuvussa tai samoja värejä kuin hääkimpussa tai meikissä. Vain mielikuvitus on rajana.
Tutustu hiuskorukampa valikoimaamme
Etkö ole löytänyt mieleistäsi hiuskorua valikoimistamme? Haluatko uniikin hiuskorun? ota yhteyttä!

perjantai 9. joulukuuta 2011

Saippuaisia juttuja

Aika harvoin tulee ajatelleeksi että hammastahna, shampoo ja  saippua ovat myös kosmetiikkaa sillä ne ovat niin päivittäistarvikkeita. On yhdentekevää kuinka pitkä lista hienoja raaka-aineita shampoissa tai saippuoissa luetellaan sillä 90% saippuasta on vettä ja puhdistavia aineita eli tensidejä. 

Suihkusaippuan ja shampoon koostumus on pääasiassa hyvin samankaltainen: vesi, pinta-aktiiviset aineet ja tensidit ovat pääraaka-aineita. Loput raaka-aineet ovat yleensä säilyvyyttä parantavia, tuoksuun ja väriin vaikuttavia aineita, kosteuttavia ja hoitavia aineita esimerkiksi panthenol ja silikoni. Millään bambu-uutteilla tai muilla ihmeaineilla tai vitamiineilla ei pystytä hiukseen vaikuttamaan, sillä se on kuollutta materiaalia ja sen kuntoon voidaan vaikuttaa ainoastaan sisäisesti ravinnolla ja vitamiineilla tai pinnallisesti silottavilla, kampautuvuutta parantavilla tai sähköisyyttä vähentävillä raaka-aineilla. Hius on kyllä uskomattoman jännä materiaali sillä esimerkiksi pitemmät sairasjaksot näkyvät hiuksen rakenteessa ja saattavat tehdä sen aikana kasvaneesta hiuksesta hieman huokoisemma kuin muu hius. Myös hormonaaliset muutokset näkyvät hiuksessa. Tälläiset erot ovat kasvavassa hiuksessa ovat kuitenkin mahdottomia silmällä havaita, mutta joskus kun värjää hiusta niin saattaa kiinnittää huomiota värin erilaiseen käyttäytymiseen eri osassa hiusta, mutta ei siitä nyt enempää :)

Suihkusaippuoiden kosteuttavat ominaisuudet ovat myöskin minimaaliset ja kyse lienee pääasiassa siitä että saippua on kevyemmin pesevä eli sisältää ihoa kuivattavia tendisidejä vähemmän. Vaikka tuote sisältäisikin kosteusvoidetta se on suihkusaippuassa iholla niin vähän aikaa että sen vaikutus on hyvin kyseenalainen.

Kosmetiikka on hyvin kiehtova aihe ja pari vuotta sitten hurahdin saippuan tekoon. Luin Saara Kuhan Käsintehtyä saippuaa -kirjan moneen kertaan ennenkuin uskalsin itse yrittää saippuan tekoa. Yritän yhä edelleen kerran vuodessa valmistaa satsin saippuaa sillä se on todella hauskaa ja suhteellisen helppoa. Perusreseptiä voi maustaa mielensä mukaan käyttämällä erilaisia rasvoja ja öljyjä, hajusteaineita, väriaineita ja muita erillaisia ominaisuuksia antavia lisäaineita kuten kauraryynejä, teetä tai pikakahvijauhetta. Nämä lisäaineet vaikuttavat lähinnä saippuan koostumuksen rakenteeseen, väriin ja tuoksuun eivät todellakaan tee saippuasta hoitavampaa :) tosin kauraryyni saattaa hieman lisätä "kuorivaa" ominaisuutta saippuaa mutta vain hieman.


Ylimmäinen saippua on maustettu pikakahvilla joka tekee siitä ehkä omituisen näköisen mutta toimii loistavasti tuoksua poistavana esim. käsienpesuun keittiösaippuana.

Toiseksi ylin saippua on maustettu paprikajauheella vain jotta saadaan saippuasta kivan oranssinvärinen.

Kolmas saippua ylhäältä on maustettu mentholilla ja kauraryyneillä. Sopii hyvin suihkusaippuaksi.

Alin saippua on maustettu ruusunmarja teellä, ihan vain huviksi.


Saippuoiden tarvitsee valmistua rauhassa noin kuukausi ennen käyttöönottoa. Niitä kannattaakin valmistaa kerralla useampi satsi. Ihan jo siitäkin syystä että suurinosa apteekeista ei myy lipeää suoraa tiskiltä vaan se pitää erikseen tilata.  Omatekoiset saippuat ovat kivoja tuliaisia ja lahjoja, myyntiin niitä ei saa valmistaa ilman asianmukaista kosmetiikan turvallisuusarviointia. Kosmetiikalainsäädäntö on tiukka ja koskee myös omatekoista kosmetiikkaa jos se tulee muuhun kuin omaan käyttöön. Lahjaksi annattavissa tuotteissa on hyvä olla ainakin inci-lista eli raaka-aineluettelo mukana. Tuotteenloppukäyttäjän tulee helposti pystyä varmistamaan sisältää tuote allergisoivia raaka-aineita.

Netistä löytyy paljon saippua-aiheisia juttuja, kokeile ja ihastu! Järjestä vaikkapa omat saippua kutsut ja valmista oma hääsaippua. Saippuan pintaan voi myös kaivertaa haluamansa tekstin tai saippualle voi valmistaa omannäköisen pakkauksen.

Hiuskoruköynnös


Hiuskoru on kampauksen katseenvangitsija ja näyttävä yksityiskohta. Todella monipuolinen hiuskoru on köynnös joka muuttaa halutessasi muotoa ja sitä pystyy käyttämään monenlaisessa ja tyylisessä kampauksessa, vain mielikuvitus on rajana.

Käytä pantana, tiarana tai kiedo kampauksen ympärille.
Seuraavaan juhlaan hiuskorusta voidaan tehdä rannekoru tai kaulakoru.



Kuva Johanna Hietanen, Malli Mira Salo, Puku Saara Toivanen/Pukuni
Kampaus, Meikki ja korut Nina Röntynen/Ninka.fi
Kukkakimppu Vivahde


Voit valita hiuskoruköynnökseen ylellisiä makeanveden helmiä, strasseja tai Swarovskikristalleja.
Haluatko täysin uniikin hiuskorun? Ota yhteyttä, suunnittelemme sen yhdessä ja toteutamme toiveidesi mukaisesti. Lisää käyttövinkkejä ja malleja
 Hiuskorun hinta muodostuu siinä käytettyjen materiaalien ja korun pituuden mukaan.
Hiuskoruköynnös makeanveden helmistä ja lasihelmistä. Samaa sarjaa korvakorut
www.ninka.fi

Ninka hiuskoruköynnös kirkkaista ja mustista swarovskikristalleista,
mustista ja hopeanvärisista lasihelmista. Tämä hiuskoru taipuu moneen
muotoon, aivan kuten haluat.


torstai 8. joulukuuta 2011

Linnan juhlien jälkihuumassa

On ollut niin kiire etten ole ehtinyt edes ruotimaan linnan juhlien parhaita tyylejä! Katsoimme kyllä koko perheen voimin lähetyksen ja iloitsimme tuttavan onnistuneesta pukusuunnittelusta ja toteutuksesta sekä jännitimme sukulaisen entreetä :) Omia töitä ei tänä vuona ollut niin hyvä arvostella muita ;) Nyt kun juhlien parhaat pukeutujat on jo valittu niin mitäpä siihen enää lisäämään. Oma suosikkimme oli Satu Taiveaho jos hän vaan olisi muistanut kampauksen niin olisi ollut napakymppi! Hiukset kiinni juhlaviin tilaisuuksiin hei!

Ihanaa että tänä vuonna hiuskoruja ja suuria näyttäviä koruja, etenkin korvakoruja, näkyi entistä enemmän :)  Kaikenkaikkiaan mielestämme myös kampaukset olivat viimeistellympiä kuin edellisvuosina ja kokonaisuuksiin oli panostettu. Kyllä Suomalainen nainen on kaunis!


ihana kokonaisuus Kaisa Niemi!
Tyylikkäin toteutus kampaus ja meikki Jenni Vartiainen
Raikas ja muodikas puku Anni-Maija Finckella Saara Toivasen suunnittelemana
ja toteuttamana, hyvä Saara! Pidimme myös kampauksesta.

Mirella Koullias oli upea. Hieno kampaus ja meikki!
Kokonaisuus kuin jumalatar veistos!

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Joulun Ale!


Verkkokaupassa www.ninka.fi alkoi nyt joulun ale! Hankit lahjat helposti pukinkonttiin omalta kotisohvalta. Toimitusaika varastossa olevilla tuotteilla on 1-3 vrk ja toimituskulut vain 2,50!

Mukavaa joulunaikaa!

torstai 1. joulukuuta 2011

Häämeikki ja -kampaus

Kuluneella viikolla suunnittelin ja toteutin kolme erilaista meikki-ja kampaustyyliä. Ajatus oli että kaikki sopivat hyvin erilaisille morsiamille häätyyliksi ja korostaisivat kantajansa parhaita puolia ja omaa persoonallista tyyliä. Ensimmäinen tyyli on hyvin glamour, naisellinen, romanttinen ja pehmeä. Meikissä on käytetty pronssin, kullan ja vaaleanpunaisen sävyjä. Rajaukset tehtiin mustalla ihan ensimmäiseksi jolloin ne antavat katseeseen hyvin intensiteettiä mutta jäävät pehmeäksi muun meikin alle. Käytän harvoin mustaa häämeikkiin välttääkseni kovaa vaikutelmaa. Hyviä rajausvärejä mustan lisäksi ovat tummavioletti, ruskea, vihreä ja ehdottomasti tummaharmaa. Hiukset kiharrettiin takaa ja kietaistiin löysästi nutturalle joka oli muodoltaan epäsymmetrinen ja johon kivan yksityiskohdan ja tasapainoisuutta saatiin hienolla isolla shampanjanvärisellä hiuskukalla. Otsahiukset muotoiltiin rennosti mutta veistoksellisesti kehystämään kasvoja. Käytössämme ei ollut hääpukua vaan musta iltapuku jonka kullanvärinen kuviointi antoi inspiraation kauniin kullanvärisiniin juhlakäsineisiin ja isoihin kristallikoruihin.



Toinen häätyyleistä oli kampauksellisesti kaikkein juhlavin iso nuttura. Koristelin nutturan letillä joka kiersi kampausta ja teki toiselle puolelle kivan yksityiskohdan. Toiselle puolelle käytettiin strasseista ja helmistä koottu hieno hiuskoru. Tummassa hiuksessa yksityiskohdat eivät erotu niin helposti kuin vaaleasta, kaukaa erottuu ainoastaa kampauksen muoto joten siihen kannattaa panostaa. Läheltä tärkeää on kuitenkin kampauksen pinnanrakenteen kiilto ja myös yksityiskohdilla voidaan leikitellä. Erityisesti hiuskorut tulevat tummassa hiuksessa upeasti esille ja antavat kampaukseen juhlavuutta.
Ajatus meikkiin lähti upean sinisiltä silmistä joiden hienoa vivahdetta haluttiin korostaa. Siniset silmät tulevat hyvin esille käyttämällä violetin eri vivahteita. Tekniikka on lähinnä smokey eyes -tekniikkaa sillä varsinaista valoväriä ei luomelle käytetty ollenkaan ja häivytykset tehtiin aina kulmaluulle saakka utuisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Myös alarajaukset tehtiin voimakkkaasti häivytteän violetilla luomivärillä. Pieneksi säihkyefektiksi lisättiin rajauksen päälle glitterrajaus sävy purpple. Myös huulimeikki oli vahva sillä henkilön oma väripersoona on vahva ja kestää, suorastaan vaatii värejä. Poskipunaksi käytettiin kevyesti roosanvivateista poskipunaa.
Tyyli viimeisteltiin Weisen musta/hopea koruilla ja tummanluumun sävyisillä juhlakäsineillä.



Kolmas tyyli sopii rock -henkiselle morsiamelle ja tiesin aluksi vain että haluan toteuttaa kampauksen jossa osa hiuksista on auki, mutta joka on silti hyvin juhlava. Tälläisessa kampauksessa tulee hyvin esille jos hiuksissa on joku mielenkiintoinen väritekniikka jota voidaan kampauksessa korostaa. Otsahiukset kammattiin siis isosti ylös antamaan kampaukselle muoto ja suunta. Päälliosan hiukset kiinnitetiin taakse ja koristeltiin usealla pienellä korukammalla. Loput hiukset suoristettiin ja ne saivat laskeutua vapaasti alas selkään.

Meikistä haluttiin voimakas ja näyttävä joten se toteutettiin mustan ja harmaan erisävyillä ja häivytettiin kulmaluulle hyödyntämällä helmiäissävyjä valkoista ja mustaa. Jos käyttää häämeikkiin mustaa luomiväriä on häivytyksissä syytä olla huolellinen jotta lopputulos on kuitenkin pehmeän oloinen. Rajauksilla korostettiin silmän kissamaista muotoa ja alarajaukset tehtiin luomivärillä häivyttäen. Huulimeikki on neutraali ja tasapainottaa kokonaisuutta. Koruiksi valittiin isot ja näyttävät korvakorut ja hieman hillitympi kristallikaulanauha Weiselta. Kaikki kuvien asusteet ja korut löytyvät verkkokaupasta www.ninka.fi
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!