lauantai 25. tammikuuta 2014

Kiitos tästä päivästä!


Tunnelmat Turun messupäivän jälkeen on aivan ihanat. Kiitos kaikille Pukukoodin osaston kävijöille. Muutenkin tykkäsin messujen tunnelmasta jotenkin ihan superpaljon <3

Oli ihana nähdä tuttuja mm. ihanat Saara sekä Maarit. Kimmolta sain hyviä vinkkejä tuotekuviin, paljon kiitosta! Superkiitos kivoille työkavereille ja hauskaa päivää huomiselle tytöt :)

 Minä pidän ansaitun vapaapäivän vaikka pakko sanoa että viime viikkojen korukonsultoinnit ovat saaneet minut niin inspiroituneeksi kampauksista että kohta on pakko totettaa jotain projektia että pääsee taas tekemään näyttävää tukkaa. No onhan onneksi kohta taas Vanhojen tanssit. Love me do -messuille pitänee muistaa ottaa pinnit mukaan että voi kääntää tarvittaessa pari nutturaa!

Ps. Pukukoodi on juuri avattu uusi liike osoitteessa Maariankatu 3, Turku
ja nämä ihanat korut löytyvät jatkossa sieltä

Hyvää viikonloppua kaikille!

terkuin Nina

torstai 23. tammikuuta 2014

Kiitos Hääillasta ja pikakuulumiset

Eilen sain olla mukana Handelsgilletissä järjestetyssä Hääillassa
 jonka puuhasivat ihanat Korppu, Pau sekä Hanna.
Kiitos kaikille ihanasta illasta, oli aivan mahtava tavata!
Enemmänkin olisi voinut jutella, aika tuntui menevän todella vauhdikkaasti.
 Ainakin sisäinen kampaajani oli aivan innossaan kaikista kampaussuunnitelmista joita illanaikana kuulin <3

Innoissani olin mm. myös Cafe Ekbergin upeista Macaronseista ja minileivoksista jotka olivat niin kauniita että en miltein raaskinut syödä niitä! Ja herranjestas miten hyviä <3 
Useassa blogissa tapahtumassa on ollutkin jo juttua, ja ainakin täällä Korpun blogissa on kerrottu tarkemmin illan muista palveluntarjoajista ja tapahtumista. Jos olit tapahtumassa mukana ja innostuit koruistamme ja haluat sellaisen nettikaupasta tilata niin laita ihmeessä lisätietoihin maininta myös blogistasi, laitan mukaan "jotain sinistä" :)

Palaankin tästä pikaisesti takaisin korutöiden ääreen, sillä valmistumassa on ihan mielettömän upea sulkakoru sekä kaunis pitsikoru vivahteella persikkaa. Mutta niistä tarkemmin sitten myöhemmin. Lisäksi tulossa katsausta siihen mistä muualta kuin nettikaupasta voit hankkia Ninkan koruja. Ja kevätmorsiamen pitsipanta sai hienoa palautetta eikä onnenkyyneleitäkään säästytty <3 Aivan mahtava kuulla!

Ps. buukkasin itseni juuri töihin Turun Häämessuille uuden jälleenmyyjämme osastolle, joten jos olet paikalla niin piipahdathan Pukukoodin osastolle lauantaina! Nähdään :)


terkuin Nina


maanantai 13. tammikuuta 2014

Kiitos messuvieraillemme






 Kiitos kaikille ihanille ihmisille jotka vierailitte messuosastollamme viime viikonloppuna Helsingin Wanhassa Satamassa. Teitä oli todella paljon!

Toivottavasti messut olivat kaikille antoisat ja inspiroivat. Tapasin paljon ihania morsiamia, kihlapareja, kaasoja, morsianten äitejä ja muuten vaan häistä innostuneita. Ja tietysti muita upeita hääalan yrittäjiä. Ihan mahtavaa nähdä onnellisia ja innostuneita ihmisiä. Hääsuunnittelu on ihanaa aikaa, siitä kannattaa ottaa kaikki irti ja tehdä juhlista aivan omannäköiset ja kokoiset. Kaikki ratkaisut ovat hyviä.

Kiitos vielä myös ystävälleni Saijalle joka avustit minua messuilla, ilman Sinua messuosastomme ei olisi ollut laisinkaan niin upea, love you!


terkuin Nina












keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Pitsinen hiuskorupanta kevätmorsiamelle


Jatketaan pitsisien hiuskoristeiden parissa kun nyt ollaan vauhtiin päästy. Tänään noutoa odottaa pitsinen hiuskorupanta kevätmorsiamelle. Hiuskorun suunnittelua aloitettiin hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Morsiammelle hiuskoriste on tärkeä osa häälookia jo hänen ammatistaankin johtuen ja jaoimme ymmärrettävästi innostuksen siitä fiilistellessä :)

Kovin tarkkoja rajauksia työhön ei tullut vaan sain aikalailla vapaat kädet; saa olla kukkaa, strassia, helmeä ja korua voi käyttää kummalla puolella kampausta tahansa. Kampaus nimittäin tulee olemaan kiharainen ja ainakin suurimmaksi osaksi auki.  Sain kuvia ihanasta morsiamesta, puvusta ja tyyliin tulevasta rannekorusta. Puku on kaunis ja siihen pystyi kuvittelemaan useammankin tyylisen hiuskoristeen asusteeksi.

Esittämistäni vaihtoehdoista morsian valitsi tämän upean pitsisen kukkapannan joka on ihanasti boheemi, siron elegantti mutta näyttävä hiuskoriste. Sopii käytettäksi kummalla puolella kampausta tahansa, mutta muotoutuu kampaukseen vähän erilailla puolesta riippuen.


Tässä hiuskoristeessa oli tärkeää sirous, näyttävyys ja persoonallisuus 


Nyt tiiviisti messuhommien pariin. Kasseista kun ei vielä ole tietoakaan mutta messukortit pitäisi olla täällä jo huomenna, jee :)


Iloisin terveisin Nina

tiistai 7. tammikuuta 2014

Romanttinen pitsikampa

En yleensä postaa tilaustöistä ennen kuin ne ovat toimitettu, mutta koska Häämessut lähestyvät eikä minulla ole kovin montaa pitsistä korua omista töistäni mallikappaleeksi (kovin positiivinen ongelma tosin, kaikki on mennyt mitä olen tehnyt), teen nyt siis poikkeuksen.
 
Sain postia aivan ihanalta morsiamelta viime vuoden lopulla koskien tilaustyönä toteutettavaa pitsikorua. Morsiamen toiveissa oli hunnun kanssa sopiva pitsinen hiuskoru joka sopisi hänen kauniiseen pitsipukuun. Häät ovat tyyliltään maalaisromanttiset ja korun toivottiin olevan rento, romanttinen ja korussa saisi olla hieman blingiä kruunaamaan kampauksen. Korun lähtökohdaksi otin morsiamen sirot korvakorut joiden muotoa on toistettu hiuskorun kristalleissa.
 
Morsiamen lähettämät kampausinspiraatiokuvat tässä. Näistä näkee miten pitsikorua toivottiin kampauksessa vaihtoehtoisesti käytettävän sekä kampauksen tyyli, muoto ja isot yksityiskohdat joita kampauksessa toivotaan olevan.
 
 
 
Ja tässä valmis koru

 
Korua voi käyttää kampauksessa missä kohdassa tahansa ja vaihtoehtoisesti niin että kampa on ylösalaisin tai eteenpäin, mutta voi olla myös alaspäin kuten "yleensä". Pitsi on kevyttä eikä voimakkaasti pohjakäsiteltyä jotta se mukautuu päänmuodon ja kampauksen mukaan. Nyt vaan molemmat, minä ja morsian jännitetään että koru saapuu perille ja sovittelu voi alkaa, jipii :)
 
 

terkuin Nina

maanantai 6. tammikuuta 2014

Messut tulee

 
Häämessut on tulossa 11-12.1.2014 Helsingin Wanhassa Satamassa. Kyllähän se minulla tuossa kalenterissa on ollut jo pitkään, mutta se mitä en tuntunut käsittävän on että sehän on jo ensi viikonloppuna!!! Tämä on hyvä hetki havahtua siihen ettei ole messukasseja, mainoskortteja eikä muuten korurasioitakaan, ainakaan sellaisia kun haluaisin. Nyt peukut pystyyn että saan tarvittavat kasaan siihen mennessä.
 
Mutta koruja on valmistunut kyllä. Olen ollut nenä kiinni lempihommassani kaikki illat ettei se mikään ihme jos jotain pientä, kuten messut, pääsee unohtumaan :) tässäpä muutama malli uniikkikoruja joita on tulossa mukaan
 

Uniikkipanta on jo nettikaupassa mutta jostain syystä en saa sitä linkitettyä tänne..

Olis tosi kiva tavata Sinut jos olet tulossa messuille niin tule moikkaamaan osastolle 141E.
Toivottavasti nähdään siellä!
 
Ps. jos on jotain tiettyä mitä haluat että otan mukaan messuille niin laita toki viestiä!
Messuilla on hyvä tilaisuus tehdä hankintoja ja nähdä tuotteet livenä, mutta koko kauppaa en valitettavasti saa meidän pikkuosastolle mukaan, joten viestillä varmistat että haluamasi on just siellä :)
 
terkuin Nina
 
 
 
 
 

lauantai 4. tammikuuta 2014

Meikkaus, valo ja kuva, part 1

Lupasin aikasemmassa postauksessa palata myöhemmin tarkistelemaan viimeksi tekemääni kuvausmeikkiä lähemmin. Tarkastellaanpa meikkiä valokuvassa eri valaistuksissa.
 
 Paras valo meikata on ehdottomasti luonnonvalo, sillä se tuo pienet ihovirheet esille sekä näyttää värit mahdollisimman oikeanlaisina. Koska värit syntyvät valosta, on värien oikeanlainen toistaminen yksi valokuvauksen mielenkiintoisista haasteista. Meikkauksessa sama haaste on läsnä: mitä vähemmän valoa sitä vähemmän väriä on nähtävissä ja valon muuttuminen muuttaa myös väriä. Kuvatessani ystävääni joitain viikkoja sitten kun maassa oli vielä kevyesti lunta ja valo oli kauniin sinertävä valo kuulaana pakkaspäivänä, huomasimme hyvinkin konkreettisesti miten suuri vaikutus valolla on siihen minkälaiselta meikki kulloinkin näyttää. Tietysti näin, mutta muistinvirkistämiseksi katsotaan tarkemmin:
 
Alla kuvissa malli ilman meikkiä tavallisessa huonevalaistuksessa sekä meikattuna "meikkivalossani" eli loisteputkivalossa joka on päivänvalonkaltainen kylmä valaistus.

 
 Ihanan mallini silmien väri tulee upeasti esille tässä meikissä (ja erityisesti alla olevissa kuvissa kylmässä luonnonvalossa). Silmät ovat luonnostaan väriltään sinivihreät, mutta meikin kuparikultavivahteet ruskeassa varjostussävyssä ja liikkuvan luomen vaaleassa beigesävyssä jossa on sekoitettuna hieman pinkkihelmiäistä, tuovat silmien oman sinisensävyn voimakkaasti esille. Silmämeikissä käytetyt sävyt Urban Decayn, The Naked palette, sävyt Virgin+Sin, Naked, Darkhorse+Half Baked
 
 
Alla sama meikki päivänvalossa kuvattuna ilman salamaa. Tai ei ihan sama sittenkään, huulipunan vaihdoin syvempään ja värikkäämpään sävyyn! Huulipunan väri näyttää kuitenkin kuvassa paljon tummemmalta ja selkeästi punaisemmalta kuin se oli luonnossa, eli tässä tullaan digikuvan ominaisuuksiin mm. punaisen värin osalta. Voimakkaat kontrastit erottuvat kameran linssin läpi kuvattuna korostuneesti,sillä värin kyky toistaa valoa vaikuttaa siihen miten väri nähdään. Punainen väri esimerkiksi toistaa valoa hyvin joten se näyttää kuvassa usein voimakkaalta. Kontrasteja voi toki käyttää aina tehokeinona, mutta häämeikissä kannattaa olla punaisen huulipunan kanssa varovainen sillä se voi näyttää todella voimakkaan punaiselta ja dominoivalta kuvassa. Jos taas haluat kuvassa kiinnittää tehokkaasti huomiota johonkin tiettyyn osaan, lisää punaista väriä. Esim vaaleaan kukkakimppuun muutama punainen kukka, punaisia asusteita ja juurikin tuo punainen väri huulipunassa.
Ps. kuvan hiuskoristeeseen voisi tummalle hiukselle vaihtaa tumman kiinnityksen, se on mahdollista uniikkikoruissa.
 
Alla kuva otettu vastavaloon ilman salamaa. Kuvaa on aavistuksen valoitettu lisää iphoto kuvankäsittelyssä ja sävyjä on kevyesti säädetty picmonkeyssa jotta kuvaan saatiin vähän vintagetunnelmaa.
 
 
 
Viimeinen kuva otettu salamalla sisällä hallissa johon valo tulee toisesta sivusta. Meikki ja kuva näyttävät kameran oman salaman kanssa vähän latteammilta, sillä kamerasta tuleva salama tasaa valoa kasvoille luonnonvalon lisäksi. Kontrastit korostuvat yhä mutta ei enää niin voimakkaasti koska taustassa on sekä tummia että vaaleita sävyjä. Valon vähtyessä tummat vivahteet alkavat kaikki näyttää mustemmilta eikä niiden sävyerot enää erotu.

Hiuskoriste täältä, korvakorut eivät vielä ole ehtineet päivittä kauppaan.


 Eli meikin suunnittelussa huomioi valaistus jossa meikkiä on tarkoitus käyttää. Hyvä huomioida myös se ettei päivänvalo "syö" meikkisävyjä yhtäpaljon kuin studiovalaistus ja keinovalo.
 
Hämärässä käytettävä meikki ei välttämättä tarvitse olla voimakkaampi vaan sävyt voivat olla tummemmat tai väikkäämmät kuin päivämeikissä. Päivällä olevaan juhlaan huolehdi meikkisävyjen hyvästä häivytyksestä jotta meikki näyttää pehmeältä vaikka sävyt olisivatkin voimakkaat. Näyttääksesi luonnolliselta vältä isoja kontrasteja meikissä eli vaihda musta rajaus ruskeaan tai harmaaseen, huulipuna vaaleampaan, jätä varjostukset ja aurinkopuuterit pois ja korvaa ne kevyillä korostuksilla ja pehmeällä poskipunalla.
 
 
Mukavia meikkihetkiä!
 
terkuin Nina
 
ps. muistithan osallistua hiuskoristekilpailuun täällä



torstai 2. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen kilpailu!

Aloitamme vuoden 2014 huikealla kilpailulla. Kilpailun aiheena on hiuskoristeet 2014 ja tälläkertaa Sinä voit suunnitella oman hiuskoristeesi. Voittajan hiuskoriste toteutetaan Ninkan toimesta. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä johon valitaan kolmesta viiteen parasta korusuunnitelmaa.
Kilpailuohjeet tulevat tässä:
Kerää inspiraatiokollaasi häätyylisi hiuskoristeesta. Se voi olla myös jotain ihan muuta kuin hiuskoristeita, esim puku, värejä, materiaaleja, valmiita koruja ja hiuskoristeita sekä kampaus. Kuvien määrää ei ole mitenkään rajoitettu. Kuvakollaaseja on helppo tehdä esim täällä www.picmonkey.com Lisäksi kuvaile korusi tyyliä ja toiveitasi mahdollisimman hyvin ja perustele miksi kyseinen koru on voittajasuunnitelma. Voit myös kertoa hieman itsestäsi ja hääsuunnitelmistasi, se olisi mukavaa. Korusuunnitelma ei siis tarvitse olla yksi valmis kuva vaan yhdistelmä ispiraatiota ja kokoelma halutusta tyylistä. Suunnitelman pohjalta teen voittajalle ehdotelman toteutuksesta ja voittaja saa valmiin korun omakseen.
Ainut rajoitus on ettei toivottu koru saa olla kopio jo valmistetusta korusta. Toki voit käyttää jotain valmista korua suunnitelman pohjana inspiraatiokuvissa kun perustelet mikä kuvassa mielestäsi on hyvää ja mitä elementtejä siitä toivoisit omaan koruusi. Kilpailun tarkoitus on luoda jotain täysin uutta ja myös suunnitelman persoonallisuus ja toteutettavuus otetaan huomioon. 
Kilpailuun voi osallistua tammikuun ajan, minkä jälkeen valitaan kolmesta viiteen työtä äänestykseen.
Olisi ihan mahtavaa jos jakaisitte tietoa kilpailusta blogeissa ja fb-ssä jotta mahdollisimman moni voisi siihen osallistua. Sillä mistä häämuoti 2014 loppuviimeksi tulee...siitä mitä vuoden 2014 morsiamet haluavat tyyliä toteuttaa, eli nyt rohkeasti mukaan!
Korusuunnitelmat kilpailuun tulee lähettään 31.1 mennessä juhla(at)ninka.fi
Onnea kilpailuun!
terkuin Nina


keskiviikko 1. tammikuuta 2014

2013 top 10 juhlakorua

Tässäpä vuoden 2013 suosituimpia juhlakoru ja juhlatyylejä. Kuvat eivät kuitenkaan ole suosituimmuus järjestyksessä mutta sinnepäin. Vintage/ glamour/ romantic oli ehkäpä suosituimmat avainsanat häätyyleissä. Selkeästi vaikutteita -20, -30 ja -50 luvun naisellisesta eleganssista, mikä on todella hienoa. Rustiikki/ tyttömäinen/ rentous olivat toiseksi suosituimmat avainsanat tyyliin. Ja klassiset kaunottaret kolmanneksi suosituimpia tyylejä.
 
Oma suosikkini? en osaa päättää, KAIKKI!
Entäpä Sinun? mitkä ovat sinun häätyylisi avainsanat?
Sädehtivän kauniit korukammat ja korupinnit sopivat lähes mihin tahansa kampaukseen. Kampauksista suosituin 2013 oli ehdottomasti koristeltu myös letillä tai kampaus oli kokonaan tehty lettinä. Glamour -henkinen lainekampaus on todella vahva ja upea suosikki sekin.

Rannekoru on uusi statement!  Sulkakorujen suosio oli vahva myös 2013 paras sulkakoru on tietenkin Ninka uniikkikoru :)Klassinen helmikampa, no se vaan on niin kaunis <3 Uniikkikoruna vaihtoehdot ovat lähes rajattomat.

Taipuva hiuskoru Swarovski kristallista oli uusista malleista ehdoton suosikkikoru asiakkaidemme keskuudessa, se taipuu moneen ja sopii siten mihin tahansa kampaukseen. Statement kaulakorut ovat löytäneet myös häätyyliin, upeata! Trendikkäin hiuskorun paikka 2013 oli otsalla. 20-luku henkinen rannekoru + sormus yhdistelmässä on myös ripaus etnisyyttä ja samalla se on varmasti moderni koru. Suosituimmiksi koruiksi listalle pääsee myös erilaiset pitsipannat ja pitsikammat sekä hillitymmät korusetit.

 
Torstaina katsomme tulevaan 2014 häätyyliin, tai oikeastaan luomme sitä itse. Nimittäin tulossa on ihan huikea kilpailu :)
 
Onnellista Uutta Vuotta vielä kaikille!
 
terkuin Nina
 
 
Kuvat: Ninka, Googlen kuvahaku ja  Johanna Hietanen photography